Bjørn Dæhlie og Skiforbundet:

Avslutter samarbeidet

Dæhlie Sportswear fornyer ikke sponsoravtalen med Norges Skiforbund Langrenn etter kommende OL-sesong. - Ingen sure miner, sier Bjørn Dæhlie selv.

BRYTER: Bjørn Dæhlie og Norges Skiforbund Langrenn avslutter samarbeidet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
BRYTER: Bjørn Dæhlie og Norges Skiforbund Langrenn avslutter samarbeidet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Dæhlie Sportswear selv i en pressemelding.

- Det er ikke noe stor årsak. Vi er veldig fornøyd med samarbeidet vi har og har hatt. Det handler først og fremst om at vi vil fortsette å investere i langrennssporten og vi vil ta en større rolle i internasjonal langrenn, sier Øystein Bråta, daglig leder for merkevaren Dæhlie i Active Brands, til Dagbladet.

- Dialogen er og har vært veldig god gjennom åtte års samarbeid. Vi har en veldig god relasjon til både forbundet og løperne. Det har vært mange gode diskusjoner, fortsetter han.

Dæhlie Sportswear har vært partner til Norges Skiforbund Langrenn siden 2014, og avtalen fortsetter ut OL-sesongen 2022.

STIKK: Emil Iversen er full av selvtillit etter en strålende sesongstart i skiløypa, og sender et stikk i retning Petter Northug og Bjørn Dæhlie. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Fornøyd

Bjørn Dæhlie selv er godt fornøyd med samarbeidet de har hatt de siste åtte åra.

- Vi har hatt et fantastisk partnerskap med skiforbundet i åtte år. Det er fortsatt ett år til. Vi ser at vi har kommet fram. Det har vært en glede å være sponsor og vi har vel gått inn med over 100 mill, sier Dæhlie til Dagbladet.

Dæhlie Sportswear ble etablert av langrennslegenden i 1996.

- Vi vil fortsette å ha kontakt. Vi kan sikte oss inn mer internasjonalt i forhold til andre enkeltutøvere. Det kan være greit for begge og det er ingen sure miner, snarere tvert imot. Jeg har fleipa litt med at det ikke går an å gå så fort som med de dressene, fortsetter 53-åringen.

Takker

Skiforbundet takker også for et godt samarbeid.

- Vi takker for et godt og konstruktivt samarbeid gjennom hele sponsorperioden, og ser fram til å fullføre avtalen med en flott OL-sesong, sier Espen Bjervig, langrennssjef i Norges Skiforbund i pressemeldingen.

IMPONERTE: Bjørn Dæhlie imponerte stort da han ble med landslagsguttene på en økt. Vis mer

- Langrenn er svært viktig for oss. Det har det alltid vært, og det vil det fortsette å være. Vi er litt hemmelighetsfulle nå, men gleder oss til å kunne presentere våre planer og sponsorsatsing for åra som kommer når tiden er inne, sier Daglig leder Bråta i pressemeldinge.

- Vi takker løpere og forbund for et profesjonelt og fruktbart samarbeid. Vi skal fortsette å støtte langrennssporten gjennom en ny og innovativ satsing som gjenspeiler både våre nasjonale og internasjonale ambisjoner.

Fredag ettermiddag ble det klart at Craft Sportswear har signert en 5-årig avtale med Norges Skiforbund Langrenn. Det skrev Craft i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer