REKORDKJØP: Emiliano Sala og flyet han var om bord i forsvant mandag kveld. Foto: NTB scanpix
REKORDKJØP: Emiliano Sala og flyet han var om bord i forsvant mandag kveld. Foto: NTB scanpixVis mer

Emiliano Sala antas omkommet

Avslutter søket etter Premier League-spiller: - Små sjanser for å overleve

Forsvant mandag kveld.

Håpet om at Emiliano Sala og piloten som fraktet spilleren over Den engelske kanal skal bli funnet i live, svinner hen.

Flyet forsvant fra radaren mandag kveld, og etter nesten et døgn med søk har ikke letemannskapene sett spor etter passasjerene. Det er derimot blitt observert flytende deler på vannoverflaten.

- Vi ikke klart å bekrefte at disse delene er fra det savnede flyet, og vi har ikke sett tegn til de om bord. Hvis de landet på vannet, er sjansene for å overleve små, dessverre, uttaler politiet i Guernsey i en pressemelding.

Politiet uttaler videre at redningsaksjonen er avsluttet for dagen, og at de ikke har noen planer om å fortsette i morgen.

Sår tvil

Fransk politi bekreftet tidligere i dag at Sala var en av de to om bord i flyet. Siden da har flere sådd tvil om mulighetene for å overleve.

- Etter så langt tid ute i det kalde været og det kalde vannet, forventer jeg ikke at noen er i live, sier sjef for redningsaksjonen, John Fitzgerald, til Associated Press.

Flyet skal ha flydd på 5000 fot etter at det tok av fra Nantes, men skal ha vært på 2300 fot da man mistet kontakt med det.

Utsetter kamp

Sala meldte overgang fra franske Nantes til Cardiff så seint som på lørdag. Det var en rekordovergang for Cardiff, med en sum på i overkant av 150 millioner kroner.

Argentineren har scoret 13 mål i Ligue 1 for Nantes denne sesongen.

Gamleklubben til Sala, Nantes, skulle egentlig ha spilt en cupkamp mot Entente Sannois onsdag kveld. Denne kampen utsettes på grunn av usikkerheten rundt den tidligere Nantes-spilleren.

Cardiff sin styreformann Mehmet Dalman har også uttalt seg i saken, og uttrykt sin bekymring.

- Vi er veldig bekymret over de seineste nyhetene om at et fly har mistet kontakt over Kanalen i går kveld. Vi venter på bekreftelse før vi kan si noe mer. Vi er veldig bekymret over sikkerheten til Emiliano Sala, sa Dalman tidligere i dag.