Avsluttet kontrakten og sesongen med velt

Håper han signerer ny proffkontrakt i løpet av kommende uke.

VEGARD STAKE LAENGEN: Håper å signere ny kontrakt i løpet av kommende uke. (Foto: Tim de Waele)
VEGARD STAKE LAENGEN: Håper å signere ny kontrakt i løpet av kommende uke. (Foto: Tim de Waele)Vis mer

Vegard Stake Laengen måtte bryte Paris-Tours, hans siste løp for sesongen og trolig hans siste for det franske Bretagne-laget. Nytt lag for 2016-sesongen er forhåpentligvis klart i løpet av kommende uke.  

Les mer: Stake Laengen ferdig i fransk profflag

- Jeg gikk i en velt i dag. Det var i en sving. Først veltet Yoann Offredo, så veltet jeg litt senere i samme svingen, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.  

- Glatt?
 

- Jeg vil si det det, ja. Bremsene hadde knapt noen effekt og dekkene bare forsvant under sykkelen. Det var i en oppoverbakke i tillegg, sier Stake Laengen.  

Det var mot avslutningen av den 238 kilometer lange, franske klassikeren fra utkanten av Paris til sentrum, opp paradegaten til Tours det skjedde.  

- Det ble en del skrubbsår i velten, men jeg satt meg på sykkelen igjen. Festet til giret fikk seg en trykk og knakk da jeg tråkket til, så jeg brøt da jeg uansett ble stående og vente på bilen.  

Mon Amour

Stake Laengen stående langs landeveien i høstkald bris fra sørvest, samme vind som muliggjorde seier til 25-årige Jelle Wallays noen minutter senere.

les mer: Belgisk sjokkseier i fransk klassiker

Om velten var symptomatisk for Stake Laengens år som proff i Frankrike? Kanskje. Det er i hvert fall lite som har blåst medbørs for den langstrakte syklisten fra Asker den siste tiden.  

- Jeg vet det er sykkel og man må signere kontrakten før noe er sikkert. Sjefen kom inn på rommet mitt for tre uker siden. Da fikk jeg beskjed om kontrakt for neste år var i orden, sier Stake Laengen.  

- Nå snakker jeg med andre lag, og jeg er ganske sikker på at det ikke blir Bretagne på meg neste år.  

Lang ferd

Han signerte for et erkefransk sykkellag uten å snakke språket og måtte som følge av lagets interne regler bo der store deler av året. procycling.no har tidligere omtalt Stake Laengen som sykkelbohem for nettopp det. Da passer det at sesongavslutningen, som trolig markerer ny drakt for Laengen, er nettopp i Tours, andre stopp på tradisjonstunge pilgrimstien fra Paris til Santiago de Compostela, like nord for Portugal, ute ved havet. Hvor veien for Stake Laengen går, er usikkert.  

- Nå er sesongen ferdig. Det har vært litt frem og tilbake med Bretagne, mye usikkerhet, sier Stake Laengen.  

- Hva tror du det blir til neste år?

- Jeg føler jeg er ganske nærme en ny kontrakt, selv om jeg ikke har skrevet under noe ennå. Det blir mer snakk med lag til uka nå som ferien er i gang. Det er ganske åpent nå, og jeg snakker med flere. Jeg vurderer kontinentallag også. Det betyr ikke at det blir mer proft bare laget er registrert på prokontinentalnivå, sier Stake Laengen.  

Les mer: Norsk proff fikk monstersykkel

- Neste år skal jeg ha riktig sykkel. Det er noe jeg prioriterer. Jeg er en stor og sterk rytter, og jeg må ha en sykkel som passer. Jeg skal ha gode rammer rundt meg i et fremtidig lag, en skikkelig sesongplan slik at jeg kan toppe formen.  

- Er noen norske lag aktuelle?
 

- Team Joker er et av lagene jeg snakker med, sier Stake Laengen.  

Hvor lenge tør du vente før du signerer?
 

-  Det er litt opp til meg og hvor mye is jeg har i magen. Får jeg et tilbud jeg er fornøyd med, ser jeg ikke noen grunn til å drøye det for lenge. Jeg har syklet tre år nå som proff, og jeg har erfart at det ikke alltid lønner seg å vente lenge bare fordi man håper et stort tilbud skal komme. Det er godt for å hodet å ikke strekke det alt for langt ut i ferien også, sier Stake Laengen.  

- Jeg er innstilt på å få det i orden i løpet av den kommende uken, sier Stake Laengen.
 

- Vil du bort fra Frankrike?
 

- Jeg har sett hva som er bra og hva som er dårlig i Frankrike. Jeg er åpen for Frankrike videre, men de siste to årene har det stått litt stille.