Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avsluttet LSK-karrieren mot gamleklubben: - Føles som ringen er sluttet nå

Emilie Haavi (24) spilte lørdag sin siste LSK-kamp før hun drar til USA i mars. Det kommende utenlandsoppholdet beskriver hun som en «skrekkblandet fryd».

RUNDET AV MED CUPGULL: Emilie Haavi spilte sin siste LSK-kamp lørdag da hun og lagvenninnene slo Røa 2-0 i cupfinalen. I mars drar hun til Boston for å spille i National Women's Soccer League. Her fra en Champions League-kamp mot PSG på Åråsen i oktober. Foto: NTB scanpix
RUNDET AV MED CUPGULL: Emilie Haavi spilte sin siste LSK-kamp lørdag da hun og lagvenninnene slo Røa 2-0 i cupfinalen. I mars drar hun til Boston for å spille i National Women's Soccer League. Her fra en Champions League-kamp mot PSG på Åråsen i oktober. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emilie Haavi spilte lørdag sin siste kamp i Lillestrøm-drakt da hennes gamle klubb, Røa, var motstander i cupfinalen. LSK Kvinner vant 2-0 etter ekstraomganger, og hentet dermed hjem «The Double» for tredje året på rad.

- Det føles som om ringen er sluttet nå. Det er lenge siden jeg har vært i Røa, og det er LSK som er klubben min. Men du vil jo aldri tape mot et lag du har spilt for før, sier Haavi til Dagbladet.

Cupfinalen mot Røa var Haavis kamp nummer 100 i serie og cup for LSK.

- Det var en veldig bra helg. Ingen tvil om det. Vi dominerte kampen på lørdag og vant fullt fortjent. Etter det var det bankett, før vi dro på et utested vi hadde leid. Der feiret vi godt og lenge, sier Haavi.

7 av 11 på årets lag

I går ble det kastet mer glans på cup- og seriemesterne til LSK Kvinner da spillerorganisasjonen NISO hadde sin årlige prisutdeling. Haavi kom på årets lag sammen med lagvenninnene Marit Sandvei, Marita Skammelsrud, Ingrid Moe Wold, Lene Mykjåland, Sherida Spitse og Isabell Herlovsen. I tillegg ble LSK-hallen årets bane og Mykjåland årets spiller.

Til USA

Neste år tar Haavi turen til USA og National Women's Soccer League (NWSL). Hun flytter til Boston for å spille i Boston Breakers.

- Det er en slags skrekkblandet fryd knyttet til det. Jeg er veldig spent, for jeg forlater jo alt det trygge her hjemme. Men selv om jeg ikke kjenner noen der borte, så blir nok totalopplevelsen positiv uansett, forteller Haavi.

TIL USA: I mars reiser Emilie Haavi til USA for å spille i Boston Breakers. Her under Toppseriens kickoff tidligere i år. Foto: NTB scanpix
TIL USA: I mars reiser Emilie Haavi til USA for å spille i Boston Breakers. Her under Toppseriens kickoff tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Haavi vurderte å dra til USA etter videregående for å spille college-fotball, men ble hjemme.

- Jeg var i kontakt med noen skoler, men det var aldri ordentlig aktuelt. Du faller litt ut av landslaget hvis du drar, og jeg har hele tiden vært klar på at jeg vil prioritere og satse på fotball, sier Haavi, som for øvrig har 15 mål på 59 landskamper, ifølge fotball.no.

Når Haavi reiser tar hun permisjon fra studiene på Norges idrettshøgskole.

- Utgangspunktet mitt for USA-oppholdet er at jeg skal være proff, sier 24-åringen.

Ikke i den lokale klubben

Selv om Haavi er fra Bekkestua, midt i Stabæk-land, er det LSK som er klubben hennes.

- Det er litt spesielt at jeg ikke er i Stabæk. Men det var ikke noe ordentlig dametilbud i klubben da jeg var der som ung. Venner og familie har tilhørighet til Stabæk, men jeg føler ikke at det er der jeg skal spille, melder hun.

- Jeg har blitt veldig glad i LSK. Hvis jeg skal tilbake til Norge, er det LSK som er klubben min, tillegger Haavi, som skal trene med LSK frem til hun skifter klubb i mars 2017.

Runder av sesongen med to av de beste jeg vet om💛⚽️

A photo posted by Emilie Bosshard Haavi (@emiliehaavi) on

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!