TRØTT: Petter Northug er trøtt og sliten etter elleve og en halv time med poker. Foran andre dag i poker-VM ligger han godt an. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
TRØTT: Petter Northug er trøtt og sliten etter elleve og en halv time med poker. Foran andre dag i poker-VM ligger han godt an. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Avsluttet med en pokersjanse

Northug-rykket kom etter elleve og en halv time med VM-poker.

||| LAS VEGAS (Dagbladet): Petter Northug er videre til dag to i poker-VM. Han avsluttet den første maratondagen på suveren måte og gikk fornøyd til sengs ved midnatt Las Vegas-tid.

- Dette ble bra til slutt. Jeg slet litt på starten av dagen, men klarte å jobbe meg opp igjen, og alt i alt må jeg si meg fornøyd, sier Petter, som deponerte inne 33050 sjetonger før han tok kvelden.

Da han startet spillet tolv timer tidligere hadde han 30000.

Tre all in Northug spilte tålmodig, men aggressivt da han fikk sjansen.

Tra ganger var han all in, satset alt han hadde. Alle gangene gikk det bra.

En periode var kassa farlig skrinn. På det laveste var han nede i 5000 sjetonger. Mange "rare" trekk fra motspillerne og direkte dårlige kort, gjorde at det ei stund så stygt ut for Northugs avansement.

- Da var jeg irritert. Men klarte å finne roen, og kjente at konkurranseinstinktet våknet. Jeg klarte å holde meg konsentrert og skjerpet hele dagen, og etterhvert fikk jeg bedre flyt, sier Northug til Dagbladet.

All in med ingeting - Det var et tøft bord jeg satt ved, blant annet var det tre russere som spilte aggressivt.

En av dem høynet kraftig på en av de siste pottene, en snau halvtime før spilleslutt. Petter sjokkerte alle ved å gå all in og la alle de drøyt 20000 sjetongene sine på bordet.

Russeren mumlet høyt på morsmål i noen minutter før han under enorm tvil kastet seg og sørget for at Petter kunne ta kvelden i pluss. Etter at spillet var ferdig klarte han ikke å dy seg og spurte Petter hva han satt med. Da han fikk svaret, slo han over til russisk igjen. I følge folk som kan den slags, var ikke ordene de aller peneste.

- Jeg visste han spilte aggressivt og måtte svare ham med samme medisin. Men jeg var slett lkke sikker på at han skulle kaste seg. Ei stund trodde jeg han ville syne.

- Hadde du bra kort?

- Jeg hadde ingenting der og da, men kunne fått ei bra hånd om alle kortene hadde blitt snudd.

Klar for dag to Dermed er Petter Northug klar for avansement i poker-VM. Fredag sitter han ved filten igjen. Lørdag har han flybillett hjem.

- Det betyr at du regner med å ryke ut?

- Det er alltid tøft å komme gjennom den andre dagen. Men jeg er optimist og skal gjøre det jeg kan. Flybilletter kan endres.

- Takket være avlsutningen på dagen har jeg i alle fall nok sjetonger til å ha muligheter, sier han, før han tar samboer Rachel i handa og rusler hjem til hotellrommet.

- Tar det lang tid å få sove nå?

- Like lang tid som det tar å legge hodet på puta.

NB: Også Marcus Hellner er videre til andre runde. Petters erkerival avsluttet kvelden med over 40000 sjetonger.

- Sterkt. Og veldig moro at vi er videre begge to, sier Petter Northug.
 

GLAD: Petter Northug er fornøyd etter første dag i poker-VM. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
GLAD: Petter Northug er fornøyd etter første dag i poker-VM. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer