- Avtalen er historisk

Ronaldo snakker om Real-overgangen for første gang.

PÅ FERIE I USA: Cristiano Ronaldo har gitt sitt første intervju etter Reals rekordbud for United-stjernen. Foto: AFP/Francois Guillot
PÅ FERIE I USA: Cristiano Ronaldo har gitt sitt første intervju etter Reals rekordbud for United-stjernen. Foto: AFP/Francois GuillotVis mer

||| (Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo ble verdens dyreste fotballspiller i går, da Real Madrids bud på 824 millioner kroner ble tatt i mot med åpne armer av Manchester United.

I natt ga 24-åringen sitt første intervju om overgangen. Portugiseren er på ferie i USA og snakket med Fox Sports på telefonen.

Historisk

- Avtalen er historisk. 80 millioner pund er ganske mye penger, sier en lystig Ronaldo ifølge TV-kanalen.


Han er en glad og stolt gutt, allerede i fjor sommer uttalte han offentlig at drømmen er å spille for Real Madrid.

- Det er smigrende når to av verdens beste lag ønsker at du skal spille for dem, sier Ronaldo fra hotellet sitt i Beverly Hills i Los Angeles.

Ifølge Manchester United var det angriperen som selv ønsket å flytte fra England til Spania. Fox Sports mener at Ronaldo ikke kjente til at United tok pengene for ham før handelen ble offentliggjort i går formiddag.

Ronaldo sier i intervjuet at han ser fram mot tida i Real Madrid, et nytt kapittel i karrieren etter seks år i United.

- Jeg fikk vite om avtalen her i LA, og jeg har hørt fra mine folk i at Manchester United aksepterte den. Jeg er også blitt fortalt at Madrid ønsker at legene skal ta en titt på meg, men det er som jeg forventet, sier Ronaldo.

Trenger ikke operasjon
Det har vært snakk om at han sliter med brokk, og må opereres i sommer. Det tilbakeviser gutten fra Madeira.

- Jeg trenger ingen operasjon, brokken er ingenting å bry seg om.

Neste steg for Ronaldo er nettopp legetesten og kontraktssignering. Det skjer ikke med det første, Ronaldo har ikke tenkt å reise til hjem til Europa med det første.

- Jeg er på ferie og kommer til å bli i Los Angeles litt lenger, sier Ronaldo.

Han må hjem før 30. juni, da går fristen for Reals betingelsesløse bud ut.

SEKS ÅR I UNITED: Bare legetesten og kontrakten gjenstår før Ronaldo er Real-spiller. Foto: REUTERS/Miguel Vidal/Files
SEKS ÅR I UNITED: Bare legetesten og kontrakten gjenstår før Ronaldo er Real-spiller. Foto: REUTERS/Miguel Vidal/Files Vis mer