Petter Northug landslaget eller Coop?

Avtalt spill? Vitsen er jo ikke å skaffe Johaug eller Northug mest penger

Skilederne sa nei til Coop fordi det virkelige fellesskapet i idretten er mer verdt enn maks salg i grillsesongen.

DE MEST POPULÆRE: Både Petter Northug og Therese Johaug er blant Norges mest populære idrettsutøvere. Likevel er heller ikke de to viktige nok til å kunne bestemme over den nye sponsoravtaen til Skiforbundet. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
DE MEST POPULÆRE: Både Petter Northug og Therese Johaug er blant Norges mest populære idrettsutøvere. Likevel er heller ikke de to viktige nok til å kunne bestemme over den nye sponsoravtaen til Skiforbundet. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA langrennskomiteen allerede for et par uker siden sa nei til en fremforhandlet avtale med Coop, ødela skilederne i verste fall for Petter Northugs sjanse til å vinne medaljer for Norge i VM neste vinter.

Seinere er sportens valg av hovedsponsor; altså fortsatt samarbeid med Spar fra den mektige Norgesgruppen i stedet for den arge konkurrenten Coop, blitt forklart med at Therese Johaug er viktigere for norsk langrenn enn Petter Northug.

Det er ingen troverdig forklaring. Når det gjelder idrettens eiendomsrett over egne konkurranser, er norsk skisport endelig kommet så langt at hverken Johaug eller Northug; på tross av begges popularitet og suksess, er viktigere enn fellesskapet.

Det som teller i Skiforbundets sikkert røffe forhandlinger med de to matkonsernene, er å beskytte de verdiene som sportens selv har mest nytte av. Da er en slik stor, felles avtale som sikrer millioner til hele sporten avgjørende å få til uansett valg av partner fra næringslivet.

SIST helg var jeg med på den såkalte «Store sportsdebatten» på den årlige konferansen for en kritisk og undersøkende presse (SKUP). Selve størrelsen på debatten kan nok diskuteres, men vi kom da etter hvert inn på det jeg tror blir avgjørende for å beholde den internasjonalt særegne norske idrettsbevegelsen med ekstremt stor bredde i det sosiale arbeidet og gjennomgående bra verdier for eliteidretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer