- Avtalte scoring

Før Jan Gunnar Solli kom inn etter 78 minutter, avtalte han med Åge Hareide å score. 42 minutter seienere hadde han sikret Rosenborg «The Double».

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Jan Gunnar Solli måtte finne seg i å starte årets cupfinale som innbytter, men da Rosenborg-trener Åge Hareide skulle bytte han inn etter 78 minutter satte han press på seg selv.

- Det var lang ventetid da jeg sto på sidelinja og trippet for å komme inn. Jeg lovet å sette en i kassa før jeg kom av banen, forteller Solli til Dagbladet.no.

- Plaster på såret

Og Rosenborgs lærling holdt ord. Ikke nok med at han satte inn 2-1 på volley i siste minutt av første ekstraomgang, han banket like godt ballen i krysset like før slutt, og sikret «The Double».

- Det var et fint plaster på såret for starte på benken, sier han ydmykt.

Denne sesongen, som så mange år ellers, har det vært Erik Hoftun, Ørjan Berg og Harald Martin Brattbakk det har dreid seg om hos Rosenborg. Men i garderoben etter cupfinalen var det 22-åringen fra Telemark alle ville snakke med. På hver sin side i garderoben hadde Solli langt mer profilerte spillere som Frode Johnsen og Vidar Riseth. Mens Riseth ikke engang kom fram til plassen sin for å skifte, satt gårsdagens første Rosenborg-målscorer taus til høyre for Solli.

- Dere kan godt stille meg noen spørsmål også, fleipet Frode Johnsen i et mislykket forsøk på å løse korken rundt spiller nummer 11.

Tapte i fjor

Slik var det ikke i fjor da han var med å tape cupfinalen for Odd Grenland. I 2000 da Odd vant, fikk han ikke engang pokal. Men i går kunne han stolt putte den skinnende pokalen på innerloma før han dro til bankett.

- Dette var kjempegøy, og for min egen del setter jeg det litt høyere enn seriegullet, sa Solli med hes stemme etter all jubelen.

- Vi må nok unne oss en ordentlig fest i kveld. Det har vi virkelig fortjent.

Loves spilletid

Da han tok det store steget å gå til Rosenborg i sommer var advarslene mange, i går var det ingen som var kritiske til stortalentets valg.

- Jeg synes jeg har fått veldig mye spilletid i år. Selv om jeg vær gang er skuffet når jeg begynner på benken, har jeg stort sett fått tjue minutter i hver kamp. Det er mer enn jeg torde håpe på da jeg kom hit, sier han ydmykt.

Og etter gårsdagens oppvisning går Åge Hareide så langt som til å love mer spilletid neste sesong, og kanskje startplass mot Røde Stjerne i Beograd om fjorten dager.

- Da han skulle inn, snakket vi om at han kunne komme til å avgjøre dette her. Det er fantastisk moro, for han jobber knallhardt og er ydmyk. Han kommer til å vokse voldsomt på dette her. Absolutt en spiller å bygge laget rundt i framtiden, kanskje allerede til neste år, sier Hareide til Dagbladet.no.

MATCHVINNER: Jan Gunnar Solli feirer scoring sammen med Vidar Riseth og Erik Hoftun.
SØLVTØY: Jan Gunnar Solli (t.v.) og Vidar Riseth viser fram kongepokalen.