Avverget dommerskandale: - Grusom avgjørelse

Manchester United måtte dele poengene med Arsenal etter at assistentdommeren ble reddet av VAR.

ENDRET AVGJØRELSEN: Her kan Pierre-Emerick Aubameyang slippe jubelen løs etter VAR-rettelsen. Foto: Nick Potts / Pa Photos / NTB Scanpix
ENDRET AVGJØRELSEN: Her kan Pierre-Emerick Aubameyang slippe jubelen løs etter VAR-rettelsen. Foto: Nick Potts / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Man Utd - Arsenal 1-1 (1-0)

MANCHESTER / OSLO (Dagbladet): Arsenal reiste til Old Trafford med håp om å ta klubbens første seier på 13 år borte mot et formsvakt Manchester United, men måtte nøye seg med uavgjort.

Etter 40 minutter, der de store høydepunktene var noen knallharde taklinger, rant sjansene inn, og bare ett minutt etter at David de Gea leverte noen matchvinnerredninger, scoret Scott McTominay.

Etter timen spilt utliknet Pierre-Emerick Aubameyang, men assistentdommeren avvinket han først for offside. TV-bildene viste derimot at spissen var flere meter onside, og Arsenal fikk scoringen godkjent etter en VAR-sjekk.

- Derfor har vi VAR. Forestill deg om det hadde blitt dømt offside. Han var milevis onside - rett foran assistentdommeren, skriver Michael Owen på Twitter.

- Og derfor trenger du VAR. Grusom avgjørelse av assistentdommeren. 3 yards onside, skriver tidligere Southampton-spiss Matthew Le Tissier.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsdal Vis mer

- VAR på sitt beste, skriver Jamie Carragher.

Resultatet ble 1-1. Arsenal ligger nå på fjerdeplass med 12 poeng, mens Manchester United ligger på tiendeplass med ni poeng.

- United var det beste laget, selv om Arsenal hadde en liten periode i andre omgang hvor de kunne ha avgjort det, sier FCK-trener Ståle Solbakken i TV 2-studioet.

Skuffet

Dagens 1-1 gjør at United går enda en kamp uten seier. Laget har én seier på de siste seks Premier League-oppgjørene.

Manchester United-keeper David de Gea er ikke fornøyd:

- Vi gjorde en stor feil og ga bort et viktig mål. Det var en jevn kamp og begge lag hadde noen gode sjanser. Vi hadde de største sjansene, men nå må vi se framover. Vi er Manchester United, så vi må vinne kamper som dette. Vi må reagere og spille bedre, sier han til BBC.

Arsenal-stopper David Luiz følger opp overfor TV 2:

- Det var en tøff kamp. Det er alltid tøft her. Vi spilte en voksen kamp, og lot oss ikke stresse selv da vi lå under. Vi gikk for seieren, men greide det ikke i dag.

Ole Gunnar Solskjær forteller at Manchester United-spillerne må lære av dette:

- Vi tok ledelsen, men greier ikke å drepe kampen. Vi må lære oss å være mer kyniske og kliniske. Vi må lære av dette. Det var et dumt mål å gi bort. Jeg er skuffet over at vi ikke fikk det andre målet, sier Solskjær til Sky Sports.

Tam åpning

Tross høy intensitet og noen knallharde taklinger på den regntunge Old Trafford-matta, var det ikke mange sjanser innledningsvis, men rett før halvtimen var spilt viste Andreas Pereira et øyeblikks magi.

United brøt på Arsenals banehalvdel og satte fart framover. Pereira dro av to spillere, før han smelte til lavt mot det høyre hjørnet, men Bernd Leno i Arsenal-målet dro fram en fin redning.

I forkant av kampen etterlyste tidligere United-kaptein Roy Keane mer vilje og guts fra United-spillerne. Han mente også Paul Pogba kunne være en nøkkel til seier.

- Han må dominere kampen, så enkelt er det, sa Keane.

Dette var noe som manglet i store deler av første omgang, med en rekke enkle feilpasninger.

Rett før pause holdt han derimot på å skape et mål selv. Franskmannen vant ballen i en duell mot landsmann Mattéo Guendouzi. Deretter sendte han Rashford alene gjennom, men United-spissen - som har slitt foran mål i det siste - mistet kontroll på ballen.

SCORET: Scott McTominay etter 1-0-scoringen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB Scanpix
SCORET: Scott McTominay etter 1-0-scoringen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB Scanpix Vis mer

Scoring rett før pause

Rashford-sjansen var den første av en rekke gigantiske sjanser på tampen av første omgang.

Ett minutt seinere var det nemlig Arsenals tur til å kontre. Først skjøt Bukayo Saka (18) - tidenes yngste til å starte oppgjøret mellom lagene - men David de Gea reddet.

Returen gikk til Guendouzi, og hele stadion trodde at franskmannen skulle sende Arsenal-fansen til himmels, men De Gea var lynraskt oppe og reddet nok en gang.

Så satte United i gang nok en kontring. Sjansen så ut til å være forspilt da innlegget til Rashford ble for langt, men engelskmannen fant McTominay i mellomrommet, som brente til - via en Arsenal-spiller - og i mål.

Utliknet etter VAR-korrigering

I andre omgang tok Arsenal mer tak i kampen, og etter en time kunne bortelaget juble - men først etter at VAR rettet opp en mildt sagt horribel avgjørelse av assistentdommeren.

Tuanzebe slo en grusom feilpasning på egen banehalvdel, som Arsenal snappet opp. Bukayo Saka sendte Pierre-Emerick Aubameyang, som vippet ballen forbi De Gea.

Assistentdommeren vinket resolutt for offside rett før Aubameyang satte ballen i mål.

Arsenal-spissen klagde ikke avgjørelsen, men tv-bildene viste at han var flere meter onside, og etter en kjapp konsultasjon med videodommerne, signaliserte hoveddommer Kevin Friend at de hadde fått sin utlikning.

Både Harry Maguire og Rashford fikk en stor sjanse til å ta tre poeng, men ble stoppet av Leno i Arsenal-målet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer