Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hallbråk i håndball-EM:

Avverget skandale i håndball-EM. Hall-krig truet storhallen

Sliter med gjeld. Ville stenge finalehall.

TRUSLER: Et selskap har truet med å stenge dørene for hovedarenaen i håndball-EM. Angivelig fordi staten skylder selskapet over to millioner euro. Nå håper partene at konflikten er over - én dag før EM-starter. Photo: Igor Soban/PIXSELL URN:34396221
TRUSLER: Et selskap har truet med å stenge dørene for hovedarenaen i håndball-EM. Angivelig fordi staten skylder selskapet over to millioner euro. Nå håper partene at konflikten er over - én dag før EM-starter. Photo: Igor Soban/PIXSELL URN:34396221 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

POREC (Dagbladet): Norge starter håndball-EM mot Frankrike i morgen kveld og laget spiller sine innledende kamper i den lille kystbyen Porec helt nordvest i Kroatia.

Men ikke alt er rosenrødt for EM-arrangøren.

Ifølge kroatiske medier har en det ulmet i det skjulte før EM. I hovedarenaen i Arena Zagreb i hovedstaden er det kommet trusler om stengte dører før EM-premieren. Det melder kroatiske 24sata, gjengitt av franske HandNews og andre nettsteder.

- Vi har registrert at dette har vært et tema, sier landslagskaptein Bjarte Myrhol til Dagbladet.

BLIR PAPPA: Espen Christensen kan avsløre til Dagbladet at han blir pappa for første gang. Snart reiser han til Kroatia for å spille EM med resten av håndball-landslaget. Video: Henrik Vinje Vis mer

- Dette påvirker ikke oss, sier stortalentet Magnus A. Rød til Dagbladet.

Lagene i gruppe C (Tyskland, Makedonia, Montenegro, Slovenia) spiller sine innledende kamper i Zagreb, og Norge reiser trolig til samme by etter de tre innledende kampene.

Gjeld

Bakgrunnen er: Myndighetene i Kroatia har, ifølge nasjonale aviser, rundt to millioner euro i gjeld til et selskap i forbindelse med drift og bygg av finalearenaen. Det er dette selskapet, omtalt som Ingra, som har truet med å stenge dørene i Arena Zagreb.

Selskapet skal ha sett på håndball-EM som en gyllen mulighet til å få igjen pengene som myndighetene skylder, og dette skal ha fått konflikten til å eskalere. Nå hevder derimot alle at kampene blir spilt som normalt fra starten i morgen kveld. Flere har dårlige erfaringer med mesterskap i Kroatia. Etter at håndball-VM ble arrangert samme sted i 2009, ble arrangør sittende igjen med en regning på 200 000 euro som myndighetene nektet å betale.

KAPTEIN: Bjarte Myrhol. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAPTEIN: Bjarte Myrhol. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Ikke uvanlig

De norske spiller har registrert hallbråket.

- Jeg har vel aldri opplevd å bli møtt av en stengt hall. Vi har snakket litt med Zeljko (Tomac, Norge-assistent) om det, og han sier det ikke er helt uvanlig å bruke et mesterskap til å legge press. Det er nok ikke helt uvanlig her i Kroatia. I Norge ville jo dette vært en skandale. Det handler om to forskjellige kulturer, men vi alle håper og tror alt er i orden i Zagreb, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

- Jeg har hørt om det, men det er heldigvis ikke noe som påvirker oss i det hele tatt. Vi har kommet til Porec og alt er supert. Vi får se hva som skjer videre, sier Magnus Rød til Dagbladet.

Norges tre første kamper spilles i Zatika sportssenter med plass til 3700 tilskuere. Hallen sto klar i 2009. Etter gruppespillet venter hovedrunden i Zagreb, der byens storstue tar rundt 16 000 tilskuere.

Dersom dørene er åpne, da.

PS: Norge starter EM mot Frankrike fredag kveld 20.30. Kampene vises på TV 3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!