Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avviser at artikkelen var feil

Finansavisens redaktør mener de tegnet et riktig bilde av Riises gjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finansavisen hadde lørdag et stort bilde av John Arne Riise på forsiden med tittelen: «Riise til Roma som gjeldsslave». De slår også fast at fotballspilleren skylder over 40 millioner kroner og at moren hans er én av kreditorene.

På dagens pressekonferanse var Riise rasende på journalisten Bjørn Henning Grandal, som skrev saken.

- Da jeg så det oppslaget deres, var det nesten så jeg fikk lyst til å gå ut og jakte på den journalisten. Jeg ble forbanna. Hadde jeg møtt ham én til én, så hadde det sett mørkt ut for ham, sa Riise, som understreket at han ikke mente det fysisk.

- Det han skrev var så langt i fra situasjonen som overhodet mulig. Det er jævla synd. Når vi gjør en feil, så blir vi straffa for det. Det burde gjelde for journalister også, sa Riise.

Han fortalte at han prøvde å få saken stoppet, men at det da var for seint.

Godt bilde av situasjonen

Finansavisens redaktør avviser at det de skrev i artikkelen på lørdag var feil.

- Vi mener at artikkelen ga et godt bilde av Riises gjeldssituasjon. Han har jobbet med å få løst gjeldssituasjonen sin i lang, lang tid, sier Steinar Grini til Dagbladet.no.

SINT MANN: John Arne Riise var lettet og glad over å ha fått på plass en nedbetalingsordning for gjelden sin. Men han var rasende på Finansavisen. Foto: Scanpix
SINT MANN: John Arne Riise var lettet og glad over å ha fått på plass en nedbetalingsordning for gjelden sin. Men han var rasende på Finansavisen. Foto: Scanpix Vis mer

Redaktøren sier de har hatt en god dialog med Riises advokat i helga og denne uka.

- Vi har gitt dem anledning til å konkretisere hva de mener er galt, men det har de ikke gjort. Jeg ser de selv innrømmer en gjeld på 25 millioner, men beløpet kan avhenge av hvilke krav han tar med i beregningen, mener Grini.

Mener han ble lurt

Grini vil ikke fortelle hvilke kilder Finansavisen har brukt for å komme fra til at Riise hadde 40 millioner i gjeld.

John Arne Riise hadde 8,2 millioner kroner i gjeld til DnB Nor og skulle etter planen møte dem i retten i dag. Men i morges ble det klart at han har kommet fram til en avtale om nedbetaling med banken, slik at gjelden vil være slettet om et og et halvt år.

Riise mener det er hans tidligere rådgiver Einar Baardsen som er skyld i gjeldsproblemene og advarer nå unge spillere mot å stole blindt på slike rådgivere.

- Jeg vil advare unge spillere. Det er noen rådgivere som ikke har råd å gi, men som er ute etter å tyne spillerne økonomisk, sa Riise i dag.

Nå håper han å få ro til å konsentrere seg om å spille fotball for sin nye klubb Roma.

Dagbladet.no ser seg dessverre nødt til å stenge debatten på grunn av personhets.

FORSIDEN: Riise mener Finansavisen ikke har dekning for å skrive at han skylder 40 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!