IKKE SLITEN:  Trener Jordi Roura vil ikke høre snakk om at klubbens fremste stjerne Lionel Messi begynner å bli sliten, etter 37 kamper i Barca-trøya denne sesongen. I kveld spiller Barcelona returoppgjør mot Real Madrid, hvor vinneren får en finalebillett til den spanske cupen. Foto: AP / Daniel Ochoa de Olza / NTB Scanpix
IKKE SLITEN: Trener Jordi Roura vil ikke høre snakk om at klubbens fremste stjerne Lionel Messi begynner å bli sliten, etter 37 kamper i Barca-trøya denne sesongen. I kveld spiller Barcelona returoppgjør mot Real Madrid, hvor vinneren får en finalebillett til den spanske cupen. Foto: AP / Daniel Ochoa de Olza / NTB ScanpixVis mer

Avviser at Barcelonas juvel er blitt sliten

Jordi Roura avhengig av en opplagt Messi i kveldens El Clásico.

(Dagbladet): I kveld spilles den andre semifinalen mellom Barcelona og Real Madrid i den spanske cupen. Første kamp endte 1-1, så det ligger an til en åpen kamp om finalebiletten i kveld.

Barcelona har nå en flott mulighet til å virkelig vise hvem som er storebror i spansk fotball denne sesongen.

Katelanerne ligger allerede 16 poeng foran Real Madrid i La Liga, og skulle de gå videre til finalen i Copa del Rey har de sjansen til å innhente to troféer denne sesongen.

- Han ser bra ut Etter 38 kamper i Barcelonatrøya denne sesongen, begynner enkelte røster å bekymre seg for om Messi begynner å kjenne kjøret.

På pressekonferansen i forkant av dagens storoppgjør avviste den midlertidige hovedtrener Jordi Roura at Barcelonas tøffe kampprogram den siste tiden har gjort juvelen hans sliten.

- Jeg syns han ser veldig bra ut, og jeg vil ikke si at han er noe mer sliten nå enn han har vært på samme tidspunkt i tidligere sesonger, sier treneren.

Sånn som det har vært i mange av de siste oppgjørene mellom de to rivalene, vil det også i kveld være fokus på om det er Lionel Messi eller Christiano Ronaldo som lykkes i å redde klubben sin.

Med serie, Champions League og cuper totalt, står Messi med 49 mål denne sesongen, og Ronaldo med 37.

Real må angripe Real Madrid må nødvendigvis angripe hjemmelaget i kveld, siden de vil ryke om kampen ender målløs. Barcelonatrener Jordi Roura lover at laget hans ikke ikke vil spille for at bortemålsregelen skal ta dem til finalen.

- Vår stil er å alltid angripe, så vi kommer til å gjøre det helt fra avspark. Real Madrid må score, så det er mulig at de vil presse oss høyt på banen. Men uansett hva som skjer, så er vi klare, sa en offensiv Roura på pressekonferansen foran storoppgjøret.

Dommeren har allerede vært i fokus i forkant av kveldens kamp, men Roura sier han håper begge lag kan holde seg for gode til utenom-sportslige opptredener, selv om han er bekymret for at det er Alberto Mallecano som skal dømme tirsdagens oppgjør.

Og akkurat det får Real Madrid-trener, Jouse Mourinho, til å rose katelanerne ironisk for.

Ironisk Mourinho - Jeg tar til meg det vi har lært om sportsånd fra Barcelona de siste årene. De snakker ikke om dommerne, presser dem ikke, omringer dem ikke, og spiller ikke skuespill eller ser etter muligheter til å påføre motstanderne kort. Men mest av alt, så spiller de bra fotball, sa en sarkastisk Morinho på sin pressekonferanse.

Vinneren i kveld vil møte enten Atletico Madrid eller Sevilla i finalen. Lørdag venter nok en ny El Clásico, da Barcelona gjester Real Madrid i seriekamp.