Avviser at det er aktuelt å frata Putin fotball-VM

- Vi har uttrykt vår tillit, sier Blatter.

AVVISER: - Vi setter ingen spørsmålstegn ved VM i Russland. Vi er i en situasjon hvor vi har uttrykt vår tillit, sier Sepp Blatter, her i hyggelig lag med Vladimir Putin under VM i Brasil i sommer. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB Scanpix
AVVISER: - Vi setter ingen spørsmålstegn ved VM i Russland. Vi er i en situasjon hvor vi har uttrykt vår tillit, sier Sepp Blatter, her i hyggelig lag med Vladimir Putin under VM i Brasil i sommer. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB ScanpixVis mer

FIFA-president Sepp Blatter gjentok tirsdag at Russland er udiskutabel som vert for fotball-VM i 2018.

- Vi setter ingen spørsmålstegn ved VM i Russland. Vi er i en situasjon hvor vi har uttrykt vår tillit, sa Blatter da han deltok på et arrangement i nærheten av østerrikske Kitzbühel.

En sportslig boikott av VM, tilsvarende den som skjedde under Moskva-OL i 1980, ser FIFA-sjefen ikke noe poeng i.

- Den slags har aldri kommet noen til gode, slo sveitseren fast.

Fra før er det klart at Det internasjonale fotballforbundet gransker stemmeprosessen som ga Russland og Qatar de neste to VM-turneringene. Særlig Qatar er blitt kritisert etter omfattende spekulasjoner om bestikkelser og kjøp av stemmer.

Putin tilfreds I tillegg har Russlands rolle involvering i Ukraina og okkupasjonen av Krim-halvøya fått politikere til å diskutere hvorvidt VM om fire år bør flyttes.

I forrige uke ble den russiske presidenten Vladimir Putin spurt om det var fare for at nasjonen kunne miste VM-vertskapet på grunn av den spente politiske situasjonen.

- Jeg håper ikke det. FIFA har allerede sagt at fotball og sport er utenfor politikken. Jeg tror det er den rette tilnærmingen, svarte Putin.

Etter planen skal Russland arrangere fotball-VM i 2018 fordelt på tolv arenaer i elleve byer.

(NTB)