STEMMER IKKE: Graham Taylor benketer at han var under press for å begrense antallet fargede landslagsspillere mens han var Englands landslagssjef på begynnelsen av nittitallet.
STEMMER IKKE: Graham Taylor benketer at han var under press for å begrense antallet fargede landslagsspillere mens han var Englands landslagssjef på begynnelsen av nittitallet.Vis mer

Avviser at FA ville begrense antall fargede landslagsspillere

Skandalepåstander i England.

Tidligere landslagssjef Graham Taylor benekter anklagene fra Richie Moran om at han ble utsatt for press fra Englands fotballforbund om å begrense bruken av fargede spillere.

Ifølge The Guardian kommer Moran, tidligere Birmingham-spiss, med påstandene i en bok avisen har gjengitt et utdrag fra. Ifølge Moran snakket Taylor om press fra fotballforbundet i en samtale de to hadde i 1999/00-sesongen.

- Jeg har ingen erindringer om den samtalen, sier Taylor til BBC.

- Jeg hadde aldri noen problemer med FA hva gjelder laguttak og bruk av fargede spillere, fortsetter Taylor.

Fotballforbundet selv sier til BBC at det er kjent med anklagene. Taylor var engelsk landslagssjef i perioden 1990 til 1993. Han benyttet fargede spillere som Tony Daley, John Barnes, Paul Parker, Carlton Palmer og Des Walker.

Han hadde også lang fartstid i Watford, hvor Barnes og Luther Blissett var sentrale.

- Min historikk hva gjelder uttak av fargede spillere på landslags- og klubbnivå er lett for alle mennesker å se. Å få mitt navn koblet til noe slikt, er fullstendig feil, sier Taylor.

Taylor ledet England til EM i Sverige i 1992, men laget tok seg ikke videre fra gruppespillet. I november 1993 trakk den tidligere Aston Villa-manageren seg da England havnet bak Norge og Nederland og ikke kvalifiserte seg til USA-VM året etter.

(NTB)