Avviser at Ijeh er på vei bort

- Men klubber i inn- og utland er interessert.

(Dagbladet.no) Bronselaget Viking kan miste en av klubbens aller viktigste spillere i vinter. Lyn skal være interessert i Peter Ijeh (30), og ifølge VG har det vært kontakt mellom de to klubbene.

- Vi har fått forespørsler på Peter fra inn- og utland, men jeg kan avkrefte at vi har vært i forhandlinger. Svaret har vært det samme til alle som har spurt: Ijeh er ikke til salgs, sier sportsdirektør Egil Østenstad til Dagbladet.no.

Kontrakten til Ijeh går ut etter 2009-sesongen.

Vil ikke selge spillere

- Det er ikke aktuelt for oss å selge ham. Han har to år igjen av kontrakten sin, og vi har ingen planer om å selge spillere nå, sier Østenstad.


Peter Ijeh kom til Viking fra FC København for halvannet år siden, og han bidro sterkt til at siddisene klarte å beholde plassen høsten 2006. I fjor var han en stor bidragsyter da de mørkeblå reiste seg igjen og tok bronse. Ijeh scoret 18 mål i Tippeligaen forrige sesong.

Da ryktene om en overgang startet i begynnelsen av desember, sa Uwe Rösler at klubben ikke hadde noen planer om å selge superspissen.

Kan forterke stallen

Avviser at Ijeh er på vei bort

- Peter Ijeh er viktig i planene våre og har kontrakt med Viking i to år til. Det forholder vi oss til. Han ligger dessuten på et prisnivå jeg ikke kant tenke meg klubber i Norge kan betale. Vi skal styrke troppen vår ikke selge spillere, sa Rösler til Aftenbladet.no.

Martin Fillo, Kristian Nicht og Joakim Austnes er klare for Viking, men Østenstad sier at troppen kan bli ytterligere forsterket.

- Vi er godt fornøyd med den stallen vi har nå, men samtidig har vi muligheter til å gjøre ting i overgangsvinduet, hvis vi finner ut at det er behov for det, sier Østenstad til Dagbladet.no.

TOPPSCORER: Peter Ijeh er Vikings desiderte toppscorer. Her netter han mot Vålerenga i siste serierunde. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
TOPPSCORER: Peter Ijeh er Vikings desiderte toppscorer. Her netter han mot Vålerenga i siste serierunde. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer
VIL IKKE SLIPPE IJEH: Viking-ledelsen er lite lysten på å la Peter Ijeh gå.