Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avviser at Muellers kommentar var så grov

Bøkko og Flygind Larsen forsvarer treneren.

STØTTER EKS-TRENEREN: Landslagstrener Peter Mueller og Håvard Bøkko har hatt et veldig godt samarbeid og Bøkke er redd for hvordan treneres avgang vil påvirke OL som starter om bare 80 dager. - For min del er dette ikke optimalt. Dette er det første OL der jeg har mulighet til å vinne medalje, sier Bøkko til Dagbladet i dag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STØTTER EKS-TRENEREN: Landslagstrener Peter Mueller og Håvard Bøkko har hatt et veldig godt samarbeid og Bøkke er redd for hvordan treneres avgang vil påvirke OL som starter om bare 80 dager. - For min del er dette ikke optimalt. Dette er det første OL der jeg har mulighet til å vinne medalje, sier Bøkko til Dagbladet i dag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): I går fikk Peter Mueller sparken som trener for skøytelandslaget etter å ha sjikanert Maren Haugli under en middag for de aktive og støtteapparatet til landslaget.

Håvard Bøkko er Norges største medaljehåp på skøyter i Vancouver og synes det er feil å sparke treneren.

I dag går han ut og benekter medieoppslagene om Muellers grove uttalelser.

«Kan bare si at det som står i div. aviser nå om hva Peter skal ha sagt IKKE er riktig», skriver han på Twitter.

Ikke så grovt
Landslagsløper Mikael Flygind Larsen støtter Bøkko.

«idag verserer det diverse usannheter i media om hva peter sa i berlin», skriver han på Twitter.

Overfor Dagbladet utdyper Flygind Larsen:

- Det sitatet som sto i Dagbladet i dag er ikke riktig. Det er annerledes enn det som ble sagt og grovere. Vil ikke gå nærmere inn på det som ble sagt, skriver han i en sms.

Utover det sier Flygind Larsen at han nå vil fokusere på det sportslige.

Dagbladet har prøvd å få tak i Bøkko for å få vite hva han mener Mueller har sagt, men han har ikke svart på våre henvendelser.

Bekreftet innhold
Det verserer flere varianter av hva Peter Mueller sa til — og om —  Maren Haugli under den meget omtalte skøytemiddagen. Flere landslagsløpere både fra Norge og andre nasjoner var til stede under middagen og overhørte utbruddet til Mueller — og Maren Hauglis reaksjon.

Dagbladet har fått bekreftet innholdet i opptrinnet fra flere av dem som var i umiddelbar nærhet under middagen.

Følgende skal ha skjedd:
Peter Mueller henvender seg til Maren Haugli og sier:
- Do you want to suck my cock?

Mueller fortsatte med å henvende seg til andre ved bordet, og kom deretter med flere grove bemerkninger — helt til Maren Haugli forlot rommet.

Pinlig stemning
Landslagsløper Mari Hemmer er Hauglis venninne og tar sterk avstand fra det Mueller sa rundt middagsbordet. Hun hadde forlatt matsalen da ordene falt, men flere i den norske troppen og noen av verdens fremste skøyteløpere var til stede.

- Han sa noe som var så stygt og grovt at det ble pinlig i matsalen. Men det er ikke noe jeg ønsker skal komme ut til hele Norge, sa Hemmer til Dagbladet i går.

Mueller vil ikke fortelle
Muellers advokat Christian Stang Våland, avviser medieoppslagene.

- Mueller har aldri bedt Maren Haugli om å utføre seksuelle tjenester, sier han til Dagbladet.

- Hvorfor vil han ikke fortelle sin versjon, hvis han mener medieoppslagene er uriktige?

- De kommentarene som Mueller kom med, har han og Haugli skværet opp i og slik står saken, sier Våland.

- I den grad det vil være opportunt å komme ut med flere detaljer, så vil det skje etter hvert, sier advokaten.

Han forteller at han og Mueller skal møte skøyteforbundet for å avklare de kontraktsmessige forholdene rundt avskjedigelsen.

- Forbundet har ikke vært så klare på hva de egentlig mener. De har ikke hevdet overfor oss at de ikke vil gi ham penger, sier Våland.

Mueller vil ifølge Våland, vente og se hva som kommer ut av møtene med Norges skøyteforbund, før han eventuelt kommer med krav mot dem etter å ha fått sparken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media