Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avviser at Salah vil forlate landslaget: - Det finnes ingen problemer

Det egyptiske fotballforbundet har sett seg nødt til å svare på rapporter om at Salah vurderer framtida som landslagsspiller.

USIKKER FREMTID: Det egyptiske fotballforbundet avviser at Mohamed Salah skal være misfornøyd etter at han ble fotografert sammen med den tsjetjenske diktatoren Ramzan Kadyrov. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI /NTB Scanpix
USIKKER FREMTID: Det egyptiske fotballforbundet avviser at Mohamed Salah skal være misfornøyd etter at han ble fotografert sammen med den tsjetjenske diktatoren Ramzan Kadyrov. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI /NTB Scanpix Vis mer

Det er mye usikkerhet rundt det egyptiske landslaget før kampen mot Saudi-Arabia.

Det egyptiske fotballforbundet har i morges gått ut og sagt at Mohamed Salah er fornøyd i den egyptiske troppen etter at flere medier i går rapporterte om misnøye for den egyptiske superstjernen.

- Rapportene om at Salah ønsker å dra er helt gale, sier det egyptiske fotballforbundet ifølge BBC.

- Mo er fortsatt hos oss og han er fornøyd i vår camp. Han spiser og ler med lagkameratene. Han trener godt og det finnes ingen problemer, fortsetter pressemeldingen fra Egypts fotballforbund.

Brukt som politisk symbol

Både CNN og pressebyrået AP meldte i går at Salah er usikker på om han vil fortsette å spille for landslaget. Salah skal ha følt seg brukt som et politisk symbol, etter at Egypt valgte å legge sitt opphold mellom kampene i mesterskapet til Groznyj i Tsjetsjenia.

Salah har ved flere anledninger blitt avbildet med den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov. Kadyrov er anklaget for omfattende brudd på menneskerettighetene, har tatt til orde for låse inn landets kvinner, og beskyldes blant annet for å stå bak kidnappinger, attentat og tortur av homofile.

Salah ble også gjort til æresborger av Tsjetsjenia på en avskjedsmiddag holdt av Kadyrov før Egypt reise til deres siste kamp i Volgograd.

- FANTASTISK FOTBALL: Bendik Hareide mener det kun var marginer som gjorde at Åge Hareide ikke lyktes med det norske landslaget. - Vi spilte en fenomenal fotball folk kanskje har glemt litt. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Anstrengt forhold

Det er heller ikke første gangen det har vært dårlig stemning mellom Salah og det egyptiske forbundet.

Så seint som i april var Salah forbannet på EFA etter at de brukte bilder av ham i forbindelse med landslagets sponsor WE, til tross for at Salah har en personlig avtale med et annet teleselskap i Vodafone.

Salah ble ikke klar til Egypts åpningskamp etter skaden mot Real Madrid i Champions League-finalen, men var klar og scoret mot Russland i Egypts andre VM-kamp.

Spørsmålet er om Salah blir å se mot Saudi-Arabia i kveld og deretter videre i den egyptiske landslagstrøya.