Avviser at strømbruddet var Beyoncés feil

Konspirasjonsteoriene hagler etter at Super Bowl gikk i svart.

(Dagbladet): Baltimore Ravens halte til slutt Super Bowl-seieren i land natt til i går, selv om San Francisco 49ers virkelig overtok momentum etter strømbruddet som avbrøt finalen i New Orleans.

Stillingen var 28-6 da halve stadion gikk i svart i starten av tredje kvarter, og San Francisco vant perioden etter kortslutningen 25-6.

- Begge lag måtte takle situasjonen, men jeg synes de åpenbart taklet det bedre. De overtok initiativet, sa Ravens-trener John Harbaughs om brorens mannskap etterpå.

I etterkant har konspirasjonsteoriene vært mange om hvordan et av verdens største idrettsarrangement kunne miste strømmen i godt over en halvtime da det sto på som verst.

Ikke Beyoncé
Guardian har med glimt i øyet listet opp noen av dem, og nevner blant annet 49ers-fans som ville hjelpe laget sitt og et reklamehungrig tv-selskap i CBS som potensielle «sabotører».

Gamblere med interesse av å forandre kampbildet er også blitt trukket fram.

En forklaring som imidlertid ble gitt noe troverdighet etter kampen, var at superstjernen Beyoncés heseblesende pauseshow var såpass energikrevende at strømforsyningen ikke holdt mål.

Det avviser derimot NFL-sjef Roger Goddell.

- Det er ingen indikasjoner overhodet på at dette skyldtes pauseshowet. Absolutt ingen, sier han, ifølge Guardian.

- Det er ingenting som tyder på at Beyoncés opptreden hadde noe med det å gjøre, det er ikke tilfelle, sier Goddell.

Varslet
En talsmann for SMG, selskapet som driver Superdome i New Orleans, påpeker samtidig at Beyoncé-showet fikk strøm fra et helt annet sted enn resten av stadion.

- Det var ikke på vårt strømnett i det hele tatt. Vi målte faktisk belastningen under showet, og den gikk faktisk ned ettersom vi slo av lysene på stadion, sier talsmannen.

NFL bedyrer også at strømbruddet ikke vil få noen følger for New Orleans kandidatur til å få være vertskap for framtidige Super Bowl-finaler.

- Dette er åpenbart noe som kan fikses, og det er noe vi kan forberede oss på. Det vil vi også gjøre, sier kommisjonær Roger Goddell.

- I framtiden vil vi gjøre alt i vår makt for å unngå dette, og jeg regner klart med at vi kommer tilbake hit for senere Super Bowl-finaler. Det håper jeg, og ønsker jeg, sier Goddell.

Ligaen jobber fortsatt med å finne årsaken til strømbruddet, men ifølge ESPN ble man allerede i oktober varslet om at et slitent anlegg i New Orleans kunne føre til problemer.