Avviser Carlsens søknad om å utsette VM-kampen

Fikk nei hos FIDE-presidenten.

AVVIST:  Magnus Carlsen (t.v) og hans team har søkt om å få flyttet den planlagte VM-kampen mot Vishy Anand. Denne har blitt avvist av FIDE. Til høyre: Espen Agdestein.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
AVVIST: Magnus Carlsen (t.v) og hans team har søkt om å få flyttet den planlagte VM-kampen mot Vishy Anand. Denne har blitt avvist av FIDE. Til høyre: Espen Agdestein. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det internasjonale sjakkforbundet FIDE har avslått Magnus Carlsen søknad om å flytte den planlagte VM-kampen mot Vishy Anand.

VM-kampen skal etter planen starte den 7. november i Sotsji.

- Det er fortsatt mange usikkerhetsmomenter vedrørende matchen. Det er ikke gunstig at det er slik så tett innpå, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til Dagbladet, som ikke vil utdype før han har gjennomgått saken skikkelig.

Flytte kampen På en pressekonferanse opplyser FIDE-president Kirsan Iljumzjinov at de har mottatt en søknad fra Carlsen-leiren om å flytte kampen. Denne har blitt avvist, skriver det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

- Jeg fikk et brev fra Carlsens manager der det var snakk om å flytte matchen. Jeg vil understreke at det ikke var snakk om å bytte sted, bare om å forandre datoen. Derfor mener jeg dette ikke er et politisk spørsmål, sier Iljumzjinov ifølge nyhetsbyrået.

- Skeptisk - Jeg antar at det kan skyldes den anspente situasjonen mellom Russland, Ukraina og Vesten. Det sikkerhetsmessige var i hvert fall et tema under Sjakk OL, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer