Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kjemper om Tour de Ski-seieren

Avviser dårlig stemning

Heidi Weng stakk fra klem og trøst.

ETTERTRAKTET: Dagen derpå ville alle vite hva Heidi Weng tenkte om gårsdagens skuffelse. HEr møter Weng pressen utenfor den norske smørebussen i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Dagen derpå ville alle vite hva Heidi Weng tenkte om gårsdagens skuffelse. HEr møter Weng pressen utenfor den norske smørebussen i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Gårsdagen endte i pressekonferanse gjennom bilvinduet og følelsen av å ha falt fra Tour de Ski-seieren på oppløpet i Oberstdorf.

Heidi Weng trodde hun skulle vinne i går, men ramlet seg til en 11. plass - og tapte dermed 28 nye sekunder til Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget.

I mål ville hun ikke ta imot den utstrakte hånda fra Østberg, men senere på dagen fikk hun den klemmen lagvenninna ville gi.

- Jada, det ble klem, vet du. Jeg tok en klem, jeg, og så ville hun ta den imot også, ler Østberg på spørsmål fra VG.

- Det er ikke noen dårlig stemning mellom noen av oss. Jeg er hverken sur på Ingvild eller noen andre. Det er bare min egen feil, og heldigvis var det ingen som gjorde at jeg tryna. Det var bare min feil, og det er veldig greit, sa Weng.

Brukte lang tid

Hun var mer innbitt enn Østberg da hun møtte pressen på sletta nedenfor ski-stadion i Val di Fiemme. I dag avfeide hun egne sjanser til totalseier, påsto at hun ikke legger planer før skirenn og at hun fikk en god klem av kjæresten da hun tilfeldigvis møtte han på McDonald's på vei fra Oberstdorf i går.

Men hun brukte tid på å fordøye skuffelsen etter fallet.

- Jeg satt litt lenge oppe i går. Jeg satt med gutta på kveldsmat og det var tidenes samtale. Det ble en lang kveld, så jeg sovnet tvert da jeg først la meg. Det satt litt inne at jeg trodde jeg skulle vinne og så tryna jeg med tjue meter igjen. Jeg trengte litt tid, sier hun.

- Hvor lenge plaget det deg?

- Man er jo litt småirritert etterpå, men så fikk jeg en litt artig samtale med gutta i går kveld. Da gikk det fort over. En ny dag og nye muligheter, et skirenn er ikke verdens undergang. Men du får spørre gutta hva samtalen dreide seg om, det vil ikke jeg uttale meg om.

I knestående

Ingen av gutta ville utdype hva det var de sa i tidenes samtale med Weng. Emil Iversen konstaterte at herrene og damene tydeligvis snakker om forskjellige ting når de spiser mat, mens Martin Johnsrud Sundby var mer opptatt av at de sammen måtte løfte den ulykkelige Weng.

- Heidi var litt i knestående i går, og da måtte vi jo dra henne opp, selvfølgelig. Det er viktige dager for henne nå også, sier Sundby.

Lørdag er det tikilometer fellesstart i klassisk på den gamle VM-arenaen i Val di Fiemme. Weng går nesten alltid bra her, og dermed er det ikke helt håpløst for henne å hente inn Østberg opp monsterbakken søndag.

- Jeg føler at journalister har spurt fra dag en hvordan ting skal gå, så det tenker jeg ikke så mye på. Jeg hadde håpet å vinne en etappeseier i Tour de Ski, og det hadde jeg muligheten til i går, uten at jeg klarte det, sier Weng.

- Jeg tror Tour de Ski røyk da jeg falt, men det var som sagt bare min egen feil.

Bakkenerver

Det er, som alltid, den siste etappen som er nøkkelen for Weng om hun vil vinne totalt. Opp den lange slalåmbakken er hun normalt mange sekunder raskere enn Østberg, selv om minuttet hun har å hente inn akkurat nå kan bli i tøffeste laget.

Østberg, som fortsatt tviholder på Weng som favoritt, kjenner på nervene når de kjører forbi slalåmbakken på vei til og fra langrennsstadion.

- Jeg tar morgendagen først, og så vet jeg at nervene for den sistebakken der kommer mer enn tidsnok. Vi kjører forbi den flere ganger for dagen, og så vet vi at her skal vi opp. Jeg kjenner det i magen da, man må puste litt ekstra.