Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avviser hemmelig Haaland-avtale

RB Salzburg-sportsdirektør Christoph Freund nekter for at RB Leipzig får spesialpris på Erling Braut Haaland (19).

HEIT: Erling Braut Haaland er blitt et hyppig navn i både norske og internasjonale aviser. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
HEIT: Erling Braut Haaland er blitt et hyppig navn i både norske og internasjonale aviser. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Den norske spissen er brennhet etter å ha scoret i fem strake Champions League-kamper, og er bare bak Bayern München-superspiss Robert Lewandowski på toppscorerlista.

Trolig har prisen til Haaland skutt til værs, men nylig ble det hevdet at tyske RB Leipzig - med samme eiere som RB Salzburg - har en avtale som gjør at de kan signere han for bare 30 millioner euro.

Christoph Freund, sportsdirektøren til RB Salzburg, avviser derimot dette på det sterkeste i et intervju med tyske Kicker.

- Det finnes ingen slik klausul, det er ikke et problem for oss, sier Freund.

SKRYTER: Tore Reginiussen hadde bare gode ord å si om lagkamerat Erling Braut Haaland. Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

Hyppige overganger imellom

Et stort antall spillere har gått mellom klubbene, som begge eies av Red Bull, de siste åra:

Peter Gulacsi, Naby Keita, Dayot Upamecano og Amadou Haidara, for å nevne noen.

Når Haaland begynte å bøtte inn mål i Østerrike denne sesongen, tok det ikke lang tid før spekulasjonene startet om vi kunne få se nok en overgang mellom klubbene.

Spesielt når Timo Werner (23) - Leipzigs superspiss - er på utgående kontrakt, og ryktes å gå gratis til Bayern München i sommer.

100 millioner euro?

Om Haaland skulle gå til Leipzig for bare 30 millioner euro, ville det trolig betydd at han ville gått langt under hva andre klubber er villig til å tilby.

Det har vært snakk om en pris på 60 millioner euro, mens andre - deriblant ESPN - har hevdet at prisen er på hele 100 millioner euro.

Skal man derimot tro Freund, finnes det ingen avtale som gjør at Leipzig kan kuppe Haaland for langt mindre.

- Vi ville aldri gitt noen klubb retten til en fordel i signeringen av en spiller. Det har aldri vært et tilfelle i fortida, og kommer heller ikke til å bli tilfellet i framtida, siteres Freund på.

POPSTJERNE: Erling Braut Haalands musikkvideo fra barndommen har gått viralt etter 19-åringens storspill i Champions League. Hinter 19-åringen om julelåt her? Video: Rødt Kort Vis mer

«Gir Real Madrid fornyet håp»

Ordene til Freund beskrives som en gladnyhet i spansk presse: «Avvisning av Haaland-klausul gir Real Madrid fornyet håp», skriver AS.

Avisa hevder videre at Haaland kan forlate Salzburg allerede i sommer om noen er villig til å legge 100 millioner euro på bordet.

Da vil han i så fall bli over tre ganger dyrere enn Salzburgs forrige rekordsalg: Naby Keita til Leipzig for 30 millioner euro.

Etter scoringen mot Genk onsdag, står Haaland nå med 27 mål og sju målgivende på 19 kamper i alle turneringer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media