Avviser hjelp fra tysk mirakel-doktor

Etter påtrykk fra skileverandør Fischer har Bjørn Dæhlie sjekket ryggen hos superkiropraktor og homøopat Volker Müller i Tyskland. Han fikset ryggen til Hermann Maier, og påstår at Dæhlies problem ligger i hofta.

- Jeg kan gjøre ham frisk, sier Müller. Men Dæhlie sier nei til tilbudet om tre- fem behandlinger. Det liker ikke Fischer.

Søndag 22. oktober hadde Bjørn Dæhlies rygg fått nok av treningssamlingen i italienske Val Senales. Han kjørte nordover til München sammen med Fischers norske rennsjef Hallgeir Lundemo. Der tok Fischer-sjef Franz Gattermann over rattet, og kjørte Dæhlie rett hjem til Volker Müller i Bayrischzell. Müller er kjent som en av Mellom-Europas beste på «karosseriskader» hos topputøvere, og har vanligvis tre måneders ventetid. For Bjørn gjorde han et unntak.

- Müller er anerkjent og så på ryggen min. Han mener problemet ligger i hofta og ikke i ryggen. Han skrev ned det han så, og sendte med et brev om hva han mener er galt, sier Dæhlie til Dagbladet.

Nei til mer

- Jeg tilbød Dæhlie homøopatisk behanling og kom med forslag til øvelser. Jeg mener jeg kan gjøre ham frisk, men må ha mer tid, sier Müller, som foruten Maier har det østerrikske langrennslaget, kombinertløper Mario Stecher, diskoskaster Lars Riedel, eks-tennisspiller Michael Stich og flere Bundesliga-spillere i fotball som faste kunder.

- Jeg håper å se på Bjørn i løpet av en uke eller to, sier han. Men Müller må nok vente forgjeves på et nytt Dæhlie-møte.

- Det kom ikke noe nytt ut av møtet. Dette med hofta har jeg for så vidt hørt før. Vi har tatt nye bilder av hoftene mine, men bildene viser ikke noe galt, sier Dæhlie, som denne uka er på skisamling på Gålå, nord for Lillehammer.

Til tross for at Dæhlie fortsatt sliter med ryggen, stoler han fullt og fast på legeteamet sitt, med Olympiatoppens Ola Rønsen i spissen.

- Jeg får henvendelser fra folk som vil hjelpe hver uke, men sier nei til absolutt alt, sier Dæhlie, som understreker at han er takknemlig for de velmente rådene.

Kritiserer leger

Hallgeir Lundemo er tidligere langrennstrener for østerrikerne, og tok over jobben som rennsjef i Fischer etter Gerhard Taller i år. Han har mast om at Bjørn skal søke hjelp hos Müller siden før operasjonen 11. november i fjor. Skepsisen til Rønsen & co. er stor.

- Legene hos Olympiatoppen har prøvd alt i ett år, men ikke fått til noe. Bjørn har fortsatt vondt. Derfor er det vel ikke så farlig å prøve Müller?

- Men legene til OL-toppen vil ha æren sjøl. De vil ikke ha innblanding, sier Lundemo, som er overbevist om at Müller kan få Dæhlie på beina.

- Müller fant et punkt i hofta, og Bjørn kauka til. Tre- fem behandlinger er det Müller mener skal til for at Bjørn skal bli bedre.

Betviler Müller

- Vi er informert om besøket hos Müller, og det er greit at han var der for en «second opinion» - slik også Fischer ønsket. Da viser vi også at vi kan være imøtekommende, sier Ola Rønsen.

- Har Müllers hoftepåstand noe for seg?

- Nei, ikke slik vi ser det. Det er ikke aktuelt med flere behandlinger hos ham.

Svarer Rønsen.

- Jeg tror min skade er mer mekanisk. Tror ikke det hjelper med tabletter. Har sluttet å tro på julenissen, sier Bjørn Dæhlie.

Han tror Fischers behov for å få ham på start til v-cupåpninga på Beitostølen 25. november er forklaringen på iveren.

- Jeg skjønner godt at Fischer ønsker jeg skal gå.

- Føler du deg presset?

- Nei, det gjør jeg ikke, sier Dæhlie. Men presse i Tyskland og Østerrike - og hjemmesida til det internasjonale skiforbundet FIS - meldte i går at Dæhlie er friskmeldt. Franz Gattermann er kilden...

KAN BLI FRISK?</B> Den tyske kiropraktoren og homøopaten Volker Müller mener han kan gjøre Bjørn Dæhlie frisk med 3-5 behandlinger. Men skistjernen sier nei.