UNDER ETTERFORSKNING: Det etterforskes om kampen mellom Espanyol og Osasuna i slutten av forrige fotballsesong kan ha vært fikset, melder spanske medier. Begge klubber bedyrer sin uskyld. På bildet er Osasuna i aksjon mot Barcelona. Foto: AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
UNDER ETTERFORSKNING: Det etterforskes om kampen mellom Espanyol og Osasuna i slutten av forrige fotballsesong kan ha vært fikset, melder spanske medier. Begge klubber bedyrer sin uskyld. På bildet er Osasuna i aksjon mot Barcelona. Foto: AFP PHOTO / ANDER GILLENEAVis mer

Avviser kampfiksing

- Vi forsvarer seriens integritet.

Det etterforskes om kampen mellom Espanyol og Osasuna i slutten av forrige fotballsesong kan ha vært fikset, melder spanske medier. Begge klubber bedyrer sin uskyld. 

Kampen på Espanyols hjemmebane i Barcelona inngikk i nest siste serierunde og endte 1-1. Det er blitt hevdet at klubbene, som begge kjempet mot nedrykk, på forhånd var blitt enige om å spille uavgjort.

Osasuna slo Betis hjemme i siste serierunde, men rykket ned likevel.

Espanyol berget så vidt plassen selv om laget tapte for Real Madrid i siste runde.

- Vi vil gjøre det absolutt klart at Espanyol ikke tok del i noen form for kampfiksing, sa klubbens visepresident Rafael Entrena til Espanyols nettsted tirsdag.

- Vi forsvarer seriens integritet, som vi alltid har gjort. Vi vil også samarbeide aktivt og resolutt med offentlige myndigheter og idrettens myndigheter i granskingen. Dersom det viser seg at noen har gjort noe galt, må de ta konsekvensene.

- Profitterte ikke Osasuna-president Luis Sabalza, som er ny i vervet siden forrige sesong, hevder at klubben ikke har kjennskap til avtalt spill.

- Osasuna har uansett ikke profittert, for laget vårt rykket ned, sa han.

Pamplona-klubben medga at den ble gjenstand for bokettersyn i fjor og at det ble påpekt uvanlige utbetalinger i kontanter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge lokale medier dreide det seg om utgifter på mer enn 2 millioner euro (17 millioner kroner).

- Det eneste sikre er at en pengesum ble betalt i kontanter. Å konkludere med at det ble gjort for et spesielt formål er det ikke grunnlag for, sa klubbdirektør Pedro Baile.

Aguirre igjen Det er ikke første gang det har oppstått mistanke om kampfiksing i nedrykkskampen i La Liga i senere år. I desember ble Javier Aguirre, Ander Herrera, Gabi og 38 andre navngitt som mistenkte i et tilfelle av mulig kampfiksing mellom Zaragoza og Levante i 2010-11-sesongen. Alle har benektet å ha gjort noe galt.

Mexicaneren Aguirre var trener for Espanyol forrige sesong. Han fikk denne måneden sparken som Japans landslagssjef som følge av frykt for at mistankene om kampfiksing kunne påvirke spillerne negativt.

(NTB)