BLIR IKKE STRAFFET: Alta og trener Rune Berge trenger ikke spille kampen mot Nybergsund en gang til.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
BLIR IKKE STRAFFET: Alta og trener Rune Berge trenger ikke spille kampen mot Nybergsund en gang til. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Avviser Nybergsunds protest

Fikk ikke medhold i sitt «barnslige takk for sist.»

(Dagbladet): Nybergsund la inn protest etter å ha tapt seriekampen mot Alta i Finnmarkshallen for to uker siden. Tryslingene mente en dommerfeil påvirket kamputfallet og ville spille kampen på nytt.

- Det er helt opplagt for meg at dette er en takk for sist. For meg blir det nesten litt barnslig - litt sånn «siden dere la inn protest mot oss sist synes vi det er nærliggende å protestere nå». For å si det sånn: De hadde ikke lagt inn protesten på den situasjonen i noen andre kamper enn i den mot oss. Aldri i verden, sa Alta-trener Rune Berger til Dagbladet etter at Nybergsund la inn protesten.

I dag har Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund avvist protesten.

Det er av Nybergsund fremholdt at dommeren har gjort grove feil med tanke på forståelsen av regelverket, og at dette har hatt innvirkning på kamputfallet. Nybergsund har ikke angitt hvilken regel/regler de mener dommeren ikke har forstått utover en henvisning til Fair-Play.

Utvalget finner at det er dommerens skjønnsutøvelse som avgjør når en spiller skal komme inn på banen igjen etter behandling av skade.

Utvalget har således kommet til at protesten blir å avvise i henhold til kampreglementet. Utvalget finner det således ikke nødvendig å ta stilling til hvorvidt dommerens opptreden har påvirket kamputfallet, skriver Doms- og sanksjonsutvalget i kjennelsen.