Norge - Romania, kl. 20.45

Avviser RBK nå

Kjøpte barndomshjemmet i Trondheim og pusset det opp. - Jeg har mange gode minner herfra, sier Markus Henriksen. Avviser likevel en snarlig retur til Rosenborg.

FORBEREDELSER: Markus Henriksen og Norge spiller mot Romania i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORBEREDELSER: Markus Henriksen og Norge spiller mot Romania i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Romania, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Markus Henriksen (26) og Norge bør ha seks poeng mot Romania i kveld og mot Færøyene mandag. Hvis ikke kan EM-kvaliken være kjørt.

Hull-kaptein Henriksen ladet opp til Romania-kampen ved å trene med Rosenborg på Lerkendal. I fjor høst kjøpte han barndomshjemmet i Trondheim av foreldrene Trond og Tove. Han røper at det nå på det nærmeste er pusset opp.

- Det er her vi skal bo for alltid etter fotballkarrieren. Både kona og jeg er fra Trondheim, sier trebarnsfaren. Huset ligger like nedenfor Kristiansten festning og kostet åtte millioner kroner.

- Jeg har mange gode minner herfra, påpeker Henriksen.

Huskjøpet har - ikke unaturlig - ført til spekulasjoner om en snarlig retur til Rosenborg. Men midtbanespilleren avviser at dette er en problemstilling nå.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten med Hull og fokuserer på det. Noe mer enn dette tenker jeg ikke på.

- Hva med Rosenborg?

- Det er ikke aktuelt.

- Hvorfor ikke?

- Fordi jeg har flere år igjen ute. Det er litt for tidlig for meg. Men jeg kommer forhåpentligvis tilbake til Rosenborg en dag. Føler jeg meg i fin form om noen år, vil jeg spille der.

Henriksen er trønder og var i Rosenborg fra 2009 til 2012. Etterpå var han fire år i AZ Alkmaar i Nederland. I 2017 gikk turen til Hull, som spiller i Championship. Årets sesong endte med 13. plass.

- Etterpå trente du med Rosenborg, hvorfor?

- Det var for å holde fotballformen ved like. Heldigvis var klubben så snill at jeg kunne gjøre det.

Til tross for at han «bare» 26 år, er Henriksen som veteran å regne på landslaget. Han har 47 kamper og tre mål. Debuten kom mot Kroatia i 2010.

Som de andre spillerne på laget har han ingen mesterskap å se tilbake på. EM i 2020 er et stort mål. Men da kan ikke Norge stå med lua i hånda i kveld.

- Det blir to viktige kamper mot Romania og Færøyene. Jeg tør påstå at vi må vinne begge kampene. Hvis vi ikke gjør det, blir det vanskelig.

PS: De to beste lagene fra gruppa går til EM-sluttspillet. Norge har også en mulighet til sluttspill gjennom playoff i Nations League i mars neste år.

EM-kvalik
Spania22004-16
Sverige21105-44
Romania21015-33
Malta21012-33
Norge20114-51
Færøyene20022-60