Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Avviser Rekdal-kritikk: - Totalt uinteressant

- Herman Stengel er ikke Messi for meg. Men han hadde hatt godt av å være hos oss, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

TRIUMF: Ronny Deila og Vålerenga slo Start 6-1 på Sør Arena lørdag kveld.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TRIUMF: Ronny Deila og Vålerenga slo Start 6-1 på Sør Arena lørdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Start – Vålerenga 1-6

KRISTIANSAND (Dagbladet): Ronny Deila og Vålerenga fikk en etterlengtet triumf lørdag kveld, da Start ble knust 6-1. Det skjer etter en periode der det har blåst rundt klubben.

Blant annet havnet tidligere Vålerenga-spiller Herman Stengel (22) i fokus sist helg. Da sang supporterne «horesønn» om den nåværende midtbanespilleren til Strømsgodset.

- Sjikane som ikke hører hjemme på fotballbanen, erklærte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal overfor Dagbladet fredag. Og la til:

- Det er ingen grunn til å angripe Herman sånn som han ble herset med i fjor. Det er mulig historien er blitt fortalt sånn at det var Herman som dolket Vålerenga i ryggen. Men etter det jeg er blitt fortalt, skjedde det motsatte.

KONTROVERSIELT: Herman Stengel (i midten) gikk fra Vålerenga til Strømsgodset før årets sesong. Det falt ikke i god jord hos Vålerenga-supporterne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KONTROVERSIELT: Herman Stengel (i midten) gikk fra Vålerenga til Strømsgodset før årets sesong. Det falt ikke i god jord hos Vålerenga-supporterne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Til Dagbladet sier Deila:

- Hva andre mener er totalt uinteressant. Herman Stengel vet hva som er sannheten. Det vet jeg også.

Talent

Stengel kom fra Stabæk til Vålerenga i 2014. Han var en spiller klubben så for seg at den kunne bygge spillet sitt rundt. Under Deila, som overtok laget i 2017, svingte det veldig med spilletid. Etter sesongen i fjor valgte han å gå til Strømsgodset, der han var sterkt ønsket.

Supporterne mener han sviktet klubben. Rekdal - på sin side - mener bildet er omvendt, og at supporterne heller bør være sure på ledelsen, som «klarte å rote bort Stengel».

- Det er nok. Nå må vi begynne å snakke om Vålerenga, sier Deila når vi møter ham utenfor garderoben på Sør Arena i Kristiansand.

- Hvorfor plasserte du ham på benken og tribunen i perioder i fjor?

- Alt det der var bevisst. Jeg gjorde det fordi han ikke var god nok i øyeblikket.

- Uinteressant

Deila fortsetter:

- Sånn er fotballen. Hva andre mener er totalt uinteressant. Herman Stengel vet hva som er sannheten. Det vet jeg også. Jeg har ingen problemer med å møte ham. På den annen side: Herman Stengel er ikke Messi for meg. Men han er en veldig spennende spiller, en fin gutt. Han hadde hatt godt av å være hos oss, men valgte noe annet. Da går vi videre, dette er ikke farlig for meg.

VIF-bossen mener det hadde vært annerledes hvis han hadde mistet en toppscorer.

- Det ville vært verre. Her var det en spiller som var i utvikling.

Hevet seg

I går kveld var Stengel naturlig nok et ikke-tema blant den tilreisende VIF-fansen. Og der de i flere dager har fått kritikk for bruken av ordet «horesønn», var de tilsvarende briljante lørdag. Her ble det blant annet sunget Kaptein Sabeltann-låter med egen vri, noe som skapte en god ramme på Sør Arena.

Deila sier:

- De var helt fantastiske og har en herlig humor. De møtte opp mange og skapte en flott ramme.

Etter 0-3 for Sarpsborg og 1-4 for Godset legger han ikke skjul på at neste arbeidsuke blir atskillig lystigere.

- Du smiler mer, du sover bedre og du gleder deg til neste kamp på en helt annen måte. Samtidig er det alltid nye ting som kommer, påpeker han.

Motstander i neste kamp er Molde på Intility Arena. De to lagene topper tabellen og har ni poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!