McLaren-rapportene:

Avviser russisk statsdoping og skryter av Ole Einar Bjørndalen

Den russiske visestatsministeren Vitalij Mutko snakker ut. 

TOPPMANN: Vitalij Mutko, til venstre, var vert for Vladimir Putin i Sotsji-OL. Mutko skal ha organisert et statlig dopingprogram for å lykkes i mesterskapet. Foto: Pascal Le Segretain/ AP/ NTB Scanpix
TOPPMANN: Vitalij Mutko, til venstre, var vert for Vladimir Putin i Sotsji-OL. Mutko skal ha organisert et statlig dopingprogram for å lykkes i mesterskapet.
Foto: Pascal Le Segretain/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Vitalij Mutko var sportsminister da russisk idrett, ifølge McLaren-rapportene, dopet mer enn 1000 russiske toppidrettsutøvere i et statlig dopingprogram.

Mutko selv skal ha vært sentral i organiseringen av dette programmet.

I kjølvannet av McLaren-rapportene reageres det nå kraftig mot Russland. VM i bod og aking er allerede flyttet fra Sotsji til Tyskland. I tillegg er både verdenscuprennene i skiskyting og verdenscupavslutningen i langrenn i Tjumen i fare.

Angrep på russisk idrett

Mutko, som nå er visestatsminister i Russland, avviser at det har vært et statlig dopingprogram i Russland under hans ledelse.

I et langt intervju med russiske F-sport, gjengitt på nettstedet R-sport.ru, snakker Mutko lenge om det han oppfatter som et angrep på russisk idrett.

- Det er klart det kommer flere angrep på russisk idrett etter den siste McLaren-rapporten. Men faktum er at vi aldri har skjult noen ting. Alle vintersportslagene våre, hele det olympiske laget, de lå ikke i skjul noe sted, sier Mutko.

McLaren-rapportene slår fast at dopinglaboratoriet i Moskva, som skulle være en uavhengig testinstans under OL i Sotsji, var kontrollert av den russiske etterretningstjenesten og at positive prøver ble byttet ut under lekene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer