PÅ TRIBUNEN I KVELD? Wayne Rooney er ute med skade i opptil tre uker, og spiller ikke mot Stoke i dag. Det er foreløpig ikke kjent om han likevel tar turen til Stoke for å se kampen. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER
PÅ TRIBUNEN I KVELD? Wayne Rooney er ute med skade i opptil tre uker, og spiller ikke mot Stoke i dag. Det er foreløpig ikke kjent om han likevel tar turen til Stoke for å se kampen. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKERVis mer

Avviser salgsteori om Rooney

Spekulasjoner om taktisk spill.

|||• Direkte 14.30: Stoke - Manchester United

(Dagbladet): Selv om Wayne Rooney (25 år i dag) på fredag skrev under på en ny femårskontrakt med Manchester United, henger det noen løse tråer i lufta.

Det er fortsatt flere ubesvarte spørsmål i saken, siden situasjonen ble snudd opp-ned i løpet av et par døgn.

Derfor er også mange United-fans fortsatt litt tilbakeholdne og usikre på hva de skal tro og føle.

Fra fastlåst til enighet Rooney fortalte sir Alex Ferguson allerede i sommer at han ønsket seg bort fra Old Trafford. Nyheten sprakk denne uka, og situasjonen virket helt fastlåst - slik de to partene framstilte saken.

Fredag kveld smilte Rooney og Fergie side om side for fotografene.

Det har derfor blitt lansert en teori om at Rooney har skrevet under på en ny kontrakt for å sikre United en salgssum de kan leve med. Klubben hadde hatt dårligere forhandlingskort ved et eventuelt Rooney-salg i januar om spissen bare hadde halvannet år igjen av kontrakten.

- Man kan spekulere i to ting: Enten har han innsett at han ble forledet av en agent som var alene om å mene at dette var en god idé. Eller så har man gjort en lignende avtale som man gjorde med Ronaldo, der han får lov til å forlate klubben om et år, samtidig som United kan kreve mer penger for ham, sa supporterleder Ole P. Pedersen til Dagbladet før helga.

The Observer skriver at United kanskje kunne fått 230 millioner kroner for Rooney i januar uten forlenget kontrakt, men at en overgang fra United til for eksempel City neste sommer nå kan gi rødtrøyene 460-730 millioner kroner. United-kilder avisa har snakket med avviser derimot at dette er bakgrunnen for kontraktsforlengelsen.

- Aldri i verden, sier en kilde til avisa.

Uavgjort borte Når United i ettermiddag møter Stoke på bortebane, skjer dette uten Rooney. Han er først ventet på banen om snaut tre uker, for nå er han virkelig ankelskadd.

Fergie mener det er på tide United begynner å plukke trepoengere regelmessig.

- Vi henger etter Chelsea, så vi må starte innhentingen raskt, sier han ifølge Press Association.

United har bare vunnet tre av åtte seriekamper til nå, og er åtte poeng bak Chelsea med en kamp mindre spilt. At de er eneste ubeseirede lag i Premier League er en mager trøst, siden det blir for få poeng av så mange uavgjortkamper.

Til nå har fire av fire bortekamper endt med poengdeling.

SIGNERINGSBILDET: Sir Alex Ferguson og Wayne Rooney etter at spissen har forlenget kontrakten med Manchester United. Foto: GETTY IMAGES
SIGNERINGSBILDET: Sir Alex Ferguson og Wayne Rooney etter at spissen har forlenget kontrakten med Manchester United. Foto: GETTY IMAGES Vis mer