Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seksuelt trakassert av sykkellegende

Avviser skjult agenda

Dansk Bicycle Club undrer over tidspunktet anklagene mot Jimmi Madsen kom fram. Men Anita Stenberg hevder at det er ingen skjult agenda.

TRAKASSERT: I dag kom det fram at Anita Stenberg ble seskuelt trakassert av Jimmi Madsen for fem år siden.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRAKASSERT: I dag kom det fram at Anita Stenberg ble seskuelt trakassert av Jimmi Madsen for fem år siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Torsdag skrev Ekstra Bladet at den tidligere profesjonelle syklisten Jimmi Madsen (50) anklages for å ha krenket den norske banesyklisten Anita Stenberg (27) for fem år siden.

Bestyrelsesformann i Danske Bicycle Club (DBC), Bjarne Kratholm, mener at saken ikke burde få noen konsekvenser for Madsen på grunn av at det skjedde for fem år siden.

- Hadde den vært fersk, hadde vi også ekskludert Jimmi Madsen. Det er det ikke noe tvil om, sier Kratholm til Ekstra Bladet.

Samtidig hevder han Stenberg og Kenneth Berner, hennes trener, har en skjult agenda bak anklagen.

Det avviser Stenberg overfor Dagbladet.

- Jeg skjønner at de vil redde klubben og dem selv med det. Men nei, ingen skjult agenda, sier Stenberg.

- Det ligger noe bak

Ekstra Bladet skriver at Stenberg og Berner konfronterte bestyrelsen i DBC med anklagen på et møte i slutten av september.

Da skal også Berner ha stilt opp som kandidat til formannsposten.

- Det ligger noe bak. Jeg kan undre meg over at de kommer fram med det på en generalforsamling hvor Kenneth Berner stiller opp som formann, sier Kratholm til Ekstra Bladet.

Stenberg avviser at noe annet ligger bak.

- Ikke ønsker Kenneth å være formann heller. Selv sier Kenneth at det ville vært helt etisk ukorrekt om han ville gå etter det. Så nei, det er absolutt ikke noe han vil, sier Stenberg.

I HONG KONG: Anita Stenberg er for øyeblikket i Asia i anledning verdenscupen. Her med trener Kenneth Berner. Foto: Privat.
I HONG KONG: Anita Stenberg er for øyeblikket i Asia i anledning verdenscupen. Her med trener Kenneth Berner. Foto: Privat. Vis mer

- Vi følger saken

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Kratholm uten hell. Tonny Møller Jensen, nestformann i DBC, tenker derimot i de samme baner.

- Det undrer meg litt at han stiller som formann og forklarer det han visste på det tidspunktet, sier Møller Jensen til Dagbladet.

Samtidig som at Ekstra Bladet skriver at Madsen er fredet, vil ikke Møller Jensen gå så langt. Han mener at partene ble enige om å si seg ferdig med saken.

- Anita, Kenneth og Jimmy har snakket om saken innbyrdes, slik jeg forstår det, sier han.

Samtidig sier han at de kommer til å følge med på om det kommer flere anklager av liknende karakter. Men de anser saken som ferdig foreløpig.

- Vi følger selvfølgelig saken, for å se om det kommer andre ting fram. Men mitt inntrykk er at alle parter var fornøyde med praten i etterkant, sier Møller Jensen.

Har sagt unnskyld

Han forteller at det hele kom som et sjokk på styret i DBC.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg hørte det. De tilbakemeldingene jeg har fått er at de er fornøyde med hvordan det er håndtert. Men han skulle selvfølgelig ikke ha gjort det han gjorde, forteller Møller Jensen.

Tidligere i dag bekreftet også Madsen selv påstandene, og i tillegg bekreftet at han hadde bedt om unnskyldning.

- Jeg har sagt unnskyld. Ja, ja, ja, det har jeg, sier Madsen ifølge Ekstra Bladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media