Avviser uttalelser

- Gullene er mine, sier Johann Mühlegg. Han tilbakeviser samtidig sine uttalelser i gårsdagens VG, men avisa har Mühleggs sitater på bånd.

VG gjorde et telefonintervju med tyskspanjolen tirsdag kveld.

- Jeg kan skape kaos i langrennssporten, dersom jeg forteller alt jeg vet. Men jeg vil ikke gjøre det, var Mühlegg sitert på i gårsdagens avis.

Norske skiløpere og ledere mente Mühlegg virket som en desperat mann på jakt etter å rettferdiggjøre det han har gjort.

I går kveld tilbakeviste han sitatene til det spanske nyhetsbyrået EFE - sitater som VG har på bånd.

- Jeg avviser kategorisk det som har stått i norsk presse. Jeg har aldri sagt disse ordene. Det eneste som skjedde var at jeg spurte journalisten om han hadde informasjon om min sak - og intet annet!

- Senere har han lagt ord i min munn, ord som jeg aldri har sagt, ord som kan skade meg. For jeg kan ikke komme med uttalelser om min egen sak siden jeg sammen med mine advokater forbereder en forsvarsstrategi, sier Mühlegg.

I intervjuet med det spanske nyhetsbyrået mener Mühlegg at norske journalister har vært de mest fiendtlige mot ham etter dopingavsløringene.

I går var han tilstede på en middag sammen med sin bror Martin. Den dopingavslørte viste stolt fram sine to OL-gull. Han har ingen planer om gi fra seg medaljene.

- Disse medaljene er mine og Spanias. Det er historie i spansk skisport. Jeg tror to OL-gull er et viktig tilskudd til spansk idrett, sier Mühlegg til EFE.

Han føler at han fortsatt har tillit i Spania. Han forteller at spanjolene gratulerer ham og noen har til og med invitert skiløperen på kaffe.

- Jeg har det bra, men har mye å gjøre om dagen, sier Mühlegg.

Nå vil han ikke si mer før offentlig før han har jobbet seg ferdig med advokatene.

- Dette intervjuet med EFE er det første og siste intervjuet jeg tillater før jeg skal forsvare meg, sier Mühlegg.

(Dagbladet.no)

I MIDDAG:</B> Johann Mühlegg i samtaler med den spanske politikeren Coloman Trabado foran en middag i Madrid i går. Foto: SCANPIX/AP