Manchester United spilte 1-1 mot Chelsea

Avviser vraking: - Ikke hans feil at vi er på sjetteplass

Ole Gunnar Solskjær tar David de Gea i forsvar etter ny tabbe av den spanske stjernekeeperen.

FORSVARER DE GEA: Ole Gunnar Solskjær tror ikke en vraking av David de Gea kommer til å hjelpe keeperens form. Foto: Martin Rickett / AP / NTB Scanpix
FORSVARER DE GEA: Ole Gunnar Solskjær tror ikke en vraking av David de Gea kommer til å hjelpe keeperens form. Foto: Martin Rickett / AP / NTB ScanpixVis mer
  • Man United - Chelsea 1-1 (1-1)

MANCHESTER (Dagbladet): Drømmen om Champions League-spill neste sesong er i ferd med å svinne for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United etter at de spilte 1-1 mot Chelsea på Old Trafford.

London-klubben hadde den viktige fjerdeplassen før kampen, og beholder den med tre poeng ned til United på sjetteplass når det gjenstår to serierunder.

Med seier hadde United bare vært bak på målforskjell.

Det tok en time før Ole Gunnar Solskjær trappet opp på pressekonferansen etter 1-1-kampen, og nordmannen dro på smilebåndet da han fikk vite at Molde på dette tidspunktet ledet 2-0 mot Rosenborg i Eliteserien.

Nordmannen forsikret om at de ikke har gitt opp i topp fire-kampen.

- Ser du på tabellen, blir det vanskelig. Vi skal møte opp til kamp mot Huddersfield. Du vet aldri. Poeng blir droppet her og der i CL-kampen. Det er vanskelig kamper for alle. Du kan ikke gjøre annet enn å fokusere på egne prestasjoner, sier Solskjær om topp fire-kampen.

Ikke bekymret for de Gea

Ekstra bittert for United-fansen er det at kveldens poengtap kommer etter en ny keepertabbe av David de Gea, som har slitt i år.

Manchester United så ut til å gå til pause med ledelsen etter en flott scoring av Juan Mata, men rett før pause glapp de Gea et langskudd fra Antonio Rüdiger, og Marcos Alonso var først framme på returen.

Ifølge Opta har United-keeperen gjort tre tabber som har ledet til mål i de siste fire kampene i alle turneringer. Det er like mange som i de siste 123 kampene kombinert for Manchester United.

- Jeg kjenner David. Hvis du er keeper eller spiss, er du alltid i rampelyset. Om du misser eller scorer, det samme gjelder David. Han har lenge vært i rampelyset for de riktige grunnene, men akkurat nå føler han nok at han kunne gjort bedre noen ganger. Men jeg bekymrer meg ikke, sier Solskjær.

De Gea fikk også støtte av Chelsea-trener Maurizio Sarri og egne lagkamerater etter kampen.

- Han har vært vår beste spiller i flere år, sa Juan Mata til Sky Sports.

- Alt kan skje i fotball. Jeg mener han er en god keeper. Han har vært uheldig, men keepertabber skjer. Noen ganger har du spisser som ikke scorer på to måneder, andre ganger har du keepere som sliter i noen kamper, sa Sarri.

- Fortjente uavgjort

Solskjær sier at han skal ta en prat med de Gea, noe han også gjør etter at keeperen har spilt gode kamper.

United har en av ligaens beste andrekeepere i Sergio Romero, og flere har ment at argentineren burde få sjansen nå som de Geas form har falt. Nordmannen er klar på at løsningen i hans øyne ikke er å vrake spanjolen.

- Det er mange måter å komme tilbake i form. Jeg skal sette meg ned å snakke med David slik jeg gjør når han spiller godt. Han er ikke grunnen til at vi er på sjetteplass, sier Solskjær, som blir bedt om å fortelle hva grunnen er:

- Det er mange grunner. Vi kjemper mot gode lag. I dag er jeg fornøyd. Vi var gode i første omgang. Vi var skuffet med uavgjort etter første omgang, men alle backet hverandre i pausen. I andre omgang var det oppstykket. Det ble to-tre touch i stedet for ett og to, forklarer nordmannen.

Han viser til at de ble slitne utover kampen, et problem han har pekt på ved flere anledninger siden han ble ansatt.

- Vi har vært ujevne. Det er ikke lett. Vi spiller mot Chelsea, et fantastisk lag, og vi føler at vi burde ha vunnet, men følelser bestemmer ikke resultat. Mål gjør det. Vi fortjente nok uavgjort, sier Solskjær.