Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampen om Haaland:

- Avvist

Tysklands største avis hevder Haalands agent krever 8 millioner euro i årslønn for «målmonsteret». Det er angivelig for mye for RB Leipzig.

ETTERTRAKTET: 28 mål på 22 kamper har gjort Erling Braut Haaland til Europas mest ettertraktede spiss. Foto: NTB scanpix
ETTERTRAKTET: 28 mål på 22 kamper har gjort Erling Braut Haaland til Europas mest ettertraktede spiss. Foto: NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Lederen av Bundesliga, RB Leipzig, har gitt Erling Braut Haaland (19) et tilbud. Dette var den store fotballnyheten i Europa tirsdag.

Den store fotballnyheten onsdag?

RB Leipzig skal ha avvist et lønnskrav som Haalands agent, Mino Raiola, har kommet med overfor klubben på vegne av spilleren.

Det er Tysklands største avis, Bild, som skriver dette i dag. Ifølge avisa har Raiola - kjent som en tøffing blant agentene - kommet med et lønnskrav på 8 millioner euro årlig på vegne av sin klient. Det tilsvarer rundt 80 millioner norske kroner.

LØNNSKRAVET FOR HØYT: - Haaland må klare seg med 3 millioner euro mindre i lønn i Leipzig, skriver den tyske storavisa Bild i dag.
LØNNSKRAVET FOR HØYT: - Haaland må klare seg med 3 millioner euro mindre i lønn i Leipzig, skriver den tyske storavisa Bild i dag. Vis mer

Beløpet skal ha blitt avvist av RB Leipzig. Ifølge Bild er klubben villig til å betale maks 5 millioner euro i året. Dagens best betalte spiller er angivelig Timo Werner. Årslønna til den tyske landslagsspissen skal være på 7 millioner euro.

Samme avis hevder at Haaland har rundt 1 million euro i Red Bull Salzburg. Det tilsvarer 10 millioner kroner, og Raiola har tilsynelatende gått inn i forhandlingene med mål om å åttedoble lønna.

- Vi har vist hva vi kan tilby han, og hvilken rolle han ville hatt i laget vårt. Nå er det opp til spilleren selv, sier sportsdirektør Markus Kösche til magasinet Kicker.

AGENT: Mino Raiola. Foto: NTB scanpix
AGENT: Mino Raiola. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det bemerkelsesverdige er hvor åpen klubben har vært om Haaland-interessen. Vanligvis er slike saker omgitt av den største taushet, men RB Leipzig har spilt med åpne kort. Dette fikk redaktøren av den østerrikske avisa Kronen Zeitung til å smelle i dørene:

- Respektløst. Og oppførsel fra nederste hylle, skrev Christoph Nister i en kommentar søndag.

Selv om det påståtte lønnskravet fra Mino Raiola kan virke høyt, kan Haaland likevel bli en rimelig spiller totalt sett for en eventuell kjøper. Utkjøpsklausulen i Red Bull Salzburg skal «bare» være på 200 millioner kroner, ifølge tysk informasjon.

De siste rapportene kan tyde på at Borussia Dortmund er den eneste beileren igjen i Tyskland. I Italia snakkes det om Juventus. Men allerede i forrige måned skrev Dagbladet - med utgangspunkt i ganske sikker informasjon - at det er Manchester United som er i førersetet. Ytterligere informasjon som har tilflytt denne uka, bekrefter dette inntrykket.

Samtidig trenger du ikke å ha doktorgrad i fotball for å se at Haaland vil gå rett inn i United-konseptet Solskjær prøver å utvikle dag for dag. Og har du scoret åtte mål i Champions League, har du allerede vist at du har tatt det høyeste nivået. Totalt har han 28 mål på 22 kamper denne høsten.

- Jeg synes Haaland skal dra til Premier League nå, sa ekspert John Arne Riise til beIN SPORTS i helga.

- Jeg tror han i sitt eget hode ville elsket å gå til Premier League. Men han har folk rundt seg som prøver å ta det hele steg for steg.

Etter 39-åringens mening er det ingen grunn til å vente med å kaste seg ut i den største utfordringen av alle: Den engelske toppdivisjonen.

FRAMTIDA: Erling Braut Haaland kobles til de største klubbene i Europa, men hvor ender han opp? Rødt Kort har sett nærmere på saken. Vis mer

- Hvis han sløser bort tre år før han går til Premier League, trenger han fortsatt tid til å bli vant med Premier League. Så hvorfor ikke bare komme nå eller etter sesongen - og så begynne å få erfaring.

United-trener Ole Gunnar Solskjær er taus om prosessen:

- Jeg kommenterer ikke spekulasjoner. Sånn er det. Han vet hva han vil gjøre. Og han vet hva han skal gjøre. Jeg trenger ikke å gi råd til andre lags spillere.

Overgangsvinduet åpnet 1. januar. Da blir verden klokere om hva som skjer med Erling Braut Haaland.