Avviste Pas drakt

Matchvinner Pa-Modou Kah (22) ville sikre seg en østerriksk drakt som minne om kampen der han scoret sitt første landslagsmål. Men ingen ville bytte.

WIEN (Dagbladet): Etter kampen løp han bort til flere av hjemmelagets spillerne, men ble avvist av alle.

- Det stemmer det. Jeg spurte vel en fem-seks stykker, men ingen ville bytte drakt.

Han vil ikke spekulere på hvorfor, men avviser at det kan skyldes rasistiske motiver. Da Pa var i Romania opplevde han å bli hetset av publikum fordi han er mørk.

- Nei, jeg tror ikke det er snakk om rasisme. Det blir for dumt å spekulere på det. Jeg aner ikke. De ville kanskje beholde drakta siden det var Andreas Hertzogs jubileumskamp. Det betydde sikkert mye for dem.

Nå vil han heller ta vare på drakt nummer 15 hjemme i leiligheten på Tøyen.

- Den får ikke henge på veggen. Men får en god plass i skapet, ler han.

Enkelt

Pa kom inn som innbytter for Øyvind Leonhardsen på høyre midtbane etter halvspilt andreomgang, og fikk oppfylt drømmen om å score for Norge.

- Ja, klart det har vært en gammel drøm. Jeg trodde Tore André skulle score da han kom gjennom. Jeg stoppet litt opp fordi jeg trodde ballen gikk inn. Og da fikk jeg returen rett på meg. Det var rett og slett bare å legge den i mål med venstrefoten. Det var lett, gliser han.

Flo skulle gjerne hatt målet selv, men var glad på Pas vegne.

- Ja, klart det. Det betyr jo veldig mye for ham å score sitt aller første mål. Så det synes jeg var gøy, sier Flo til Dagbladet.

Takker Rekdal

Pa på sin side er ydmykheten selv etter drømmeinnhoppet.

- Fotball er tilfeldigheter. Jeg hadde ikke vært her hvis ikke flere av proffene hadde meldt forfall. På den måten kan jeg jo bare takke Eirik Bakke som meldte forfall. Hadde han vært her, så hadde ikke jeg vært med. Så tilfeldig er det. Men jeg er glad jeg fikk vist meg fram, sier han.

Pa har et år igjen av kontrakten med Vålerenga, men han vil ikke si så mye om framtida.

- Agenten min må svare på det. Jeg tenker bare på fotballen. Jeg vet ikke hva som skjer.

Men som en av Kjetil Rekdals mest betrodde menn i Vålerenga, er han et av få attraktive salgsobjekter i norsk fotball om dagen. Pa takker også Rekdal for god rådgiving på vei inn i landslagstroppen.

- Vi har pratet en del sammen om det. Han har gitt mange gode råd. Ikke så mye om hvordan jeg skal oppføre meg, men mest sportslig. Han har mye erfaring. Det er en stund til jeg tar igjen ham i kamper og mål. Det spørs om jeg klarer det, smiler Pa.

MÅLVINNER: Pa-Modou Kah (t.v.) blir gratulert av Steffen Iversen, Sigurd Rushfeldt og Brede Hangeland.