Aylar depper etter pokertap

Nå kan det hende hun må spenne på seg ski for første gang.

TUNGT TAP: Aylar Lie var knust etter nederlaget i poker-VM. Her sammen med trener i Team Betsson, Stephan Kjerstad (i midten) og lagleder Paul Myklebust. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
TUNGT TAP: Aylar Lie var knust etter nederlaget i poker-VM. Her sammen med trener i Team Betsson, Stephan Kjerstad (i midten) og lagleder Paul Myklebust. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS (Dagbladet): I natt norsk tid fikk Aylar Lie en real nedtur og røk ut av poker-VM i Las Vegas tidlig på dag to.

Hun ledet en god stund på bordet sitt og lå bedre an enn Petter Northug, men røk ut da hun gikk «all in» med  svært god hånd.

- Det begynte veldig bra og jeg var oppe i 65 000. Så hadde jeg fryktelig uflaks. Akkurat nå er jeg i så dårlig humør at jeg er kvalm, sier Aylar til Dagbladet kort tid etter det bitre nederlaget.

Veddet
Dermed kan det hende hun må spenne på seg ski for første gang etter at hun tapte for Petter Northug. De to hadde nemlig veddet. Dersom Aylar fikk en bedre plassering enn Northug, måtte han stille på catwalken i kvinneklær. Dersom Northug vant, skulle Aylar stille i skirenn.

- Nå fikk han sin revansj fra at jeg slo han i NM. Det synes han nok var godt, sier Aylar.

Hun er sannsynligvis en av de ferskeste pokerspillerne som deltar i VM.

Aylar begynte å spille for bare tre måneder siden.

- For fire måneder siden hadde jeg bare ledd om du hadde sagt at jeg skulle delta her, men jeg har fått god trening fra Stephan Kjerstad som er en av Norges beste spillere og har jobbet knallhardt for å bli flinkere, sier Aylar.

Veddemålet med Northug ble inngått etter at hun brakdebuterte i NM for to måneder med en 55. plass. Dermed slo hun skiesset Petter Northug som havnet på en 57. plass.

GOD: Aylar gjorde det veldig bra på dag én av poker-VM. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
GOD: Aylar gjorde det veldig bra på dag én av poker-VM. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

Hadde gullkort
I Las Vegas startet trøbbelet for Aylar da hun var på topp og gikk «all in» med to ess mot to konger. Aylar hadde da en 80 prosents sjanse for å vinne potten, men motspilleren vant likevel med en flush med fem hjertere mens Aylar endte med tre like i ess.

Dermed tapte hun nesten alle sine sjetonger og satt bare igjen med om lag 15 000. Like etterpå gikk hun på nytt «all in» med ess og knekt, men ble møtt av et ess og en konge. Ess og konge vant hånda og Aylar røk ut av turneringen.

- Det var veldig bittert og maks uflaks å miste nesten alle sjetongene mine med en så stor favoritthånd, men ettersom jeg satt med par i ess og fikk et ess til på border, var det riktig i den situasjonen å gå «all in» i den situasjonen, og etter det store tapet hadde jeg nesten ingen ting igjen å spille på, så da var det også riktig å kjøre på med ess knekt selvom jeg tapte hånden, sier Aylar.

Imponert
- Når du først taper en så stor pott, blir det en veldig mental utladning, og det er vanskelig å hente seg inn, sier Paul Myklebust, lagleder for Aylars lag, Team Betsson, til Dagbladet.

Han var likevel imponert over Aylars innsats.

- Det deltok 6865 spillere i årets poker-VM. Ved å komme til dag to har Aylar gjort det bedre enn cirka halvparten av spillerne som var med. Vi er stolte av innsatsen hennes, og tror hun vil gjøre det enda bedre når hun også deltar i VM neste år, sier Myklebust.

- Nå skal jeg rett opp på hotellrommet og bestille room service og hvile. Jeg orker ikke å gjøre noe annet nå, sier Aylar.

Imens fortsatte Northug å øke antallet sjetonger.

SPILLER FORTSATT: Skiesset Petter Northug spilte dag to i poker-VM i Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
SPILLER FORTSATT: Skiesset Petter Northug spilte dag to i poker-VM i Las Vegas. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer