DRAMATISK: AZ Alkmaar-keeper Esteban Alvarado Brown sparket mannen som angrep ham bakfra under oppgjøret i nederlandsk Æresdivisjon mellom AZ og Ajax.Foto: SCANPIX/AP/Stanley Gontha
DRAMATISK: AZ Alkmaar-keeper Esteban Alvarado Brown sparket mannen som angrep ham bakfra under oppgjøret i nederlandsk Æresdivisjon mellom AZ og Ajax.Foto: SCANPIX/AP/Stanley GonthaVis mer

AZ-keeperens røde kort strykes selv om det var korrekt

Angrep tilskuer.

(Dagbladet): Det nederlandske fotballforbundet (KNVB) har trukket tilbake det røde kortet AZ-målvakt Esteban Alvarado fikk etter at han sparket en tilskuer i går kveld.

Cupkampen mot Ajax ble avbrutt etter at tilskueren først gikk til angrep på målvakten.

Alvarado kom seg unna overfallet, for så å sette inn et motangrep som sørget for at han ble utvist av kampens dommer, Bas Nijhuis.

• Se det dramatiske klippet her.

Men ifølge AZ sine hjemmesider slipper altså costaricaneren karantene, selv om KNVB slår fast at dommeren gjorde rett da han dro opp det røde kortet.

- Målvakten ble angrepet på en uakseptabel måte. Påtaler mener at en slik motreaksjon ikke skal få noen disiplinære konsekvenser. Esteban kommer derfor ikke til å bli utestengt, melder forbundet, som oppgir spesielle omstendigheter som grunnen til at suspensjonen heves.

Av frykt for egen sikkerhet tok AZ-ledelsen spillerne med seg inn i garderoben etter hendelsen, og ble der, selv om Ajax tilbød et økt sikkerhetsoppbud rundt stadion. 

- Spillerne våre følte seg ikke trygge på banen. Vi tok en dusj og dro hjem. Vi ønsket å gå i garderoben for å ta en pause, men det ble raskt klart at spillerne ikke ville fortsette. Dette hører ikke hjemme i fotballen, sa AZ-direktør Earnest Stewart etter kampen, ifølge ESPN Soccernet.

Det er foreløpig uklart om og hvordan kampen skal spilles på nytt.