Azar-debut som spiss

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Rosenborg- GIF Sundsvall 2- 3. Mot et middelmådig svensk lag, debuterte Azar Karadas i går for Rosenborg som midtspiss. Uten at det hjalp et RBK-lag i vintertrøbbel.

- Overraskende, sier Karadas, som er innkjøpt fra Brann primært som midtstopper.

Etter drapstrusler og mobbing fra furtende bergensere stilte Karadas til sin første kamp med Rosenborg uten å ha trent med laget. Derfor spissplassen.

- Det er noe lettere å tilvenne seg og bli kjent med spillemåten vår i den rollen. Dessuten kreves det litt mindre forberedelser enn stopperplassen, sier Ola By Rise.

Karadas har ikke spilt spiss siden i fjor sommer, og kom fra debuten med en brent storsjanse, og to brente halvsjanser.

- Masete

- I dag var det viktigst for meg å komme i gang. Denne uka har det vært så mye utenom fotballen å tenke på. Nå vil jeg bare spille fotball for klubben min, og ikke tenke på andre ting, sier Karadas.

Han innrømmer at hetsen fra Bergen har gått innpå ham.

- Det har vært masete, sier han.

Mye galt

Gårsdagens motstander ble nummer elleve i Allsvenskan i fjor. I de to siste kampene har de 2- 1-seier over Sogndal (så vidt) og 3- 2-tap for Odd. I går måtte Christer Basma og Harald Brattbakk melde skadeforfall like før kampstart. Likevel hadde Rosenborg spillemessig overtak, og vant sjansestatistikken - ifølge By Rise - i den 13. av 14 treningskamper i år. Men foran mål ble det bommet over enhver sko, og bakover på banen ble det slurvet såpass at RBK-maskinen til slutt havarerte.

- Varemerket vårt har alltid vært effektiviteten. Men i perioder i år har vi slitt med rytmen, ikke vært presise nok og heller ikke giftige nok foran mål, sier By Rise, som har Frode Johnsen ute med skade i to-tre måneder til.

Bakover på banen vurderer By Rise situasjonen slik:

- Det er en tendens at vi slipper inn en del rare mål. Vi gjør enkle feil. Dette må vi ta på alvor, sier han.

Mulig årsak:

- Vi er for tause. Prater for lite, og må trene på å få opp den positive aggressiviteten. Azar har dette temperamentet i spillet sitt. Temperament må styres, men det må også ut brukes i spill. Vi er avhengige av å være sultne for å vinne serien, men vi har ikke tapt seriepoeng ennå, sier By Rise til Dagbladet.

<B>TØFF UKE:</B> Azar Karadas debuterte i RBK-trøya i Abrahallen i går. Bergenserne har ikke vært nådige etter overgangen fra Brann. - Det har vært masete, sier Karadas.