USTOPPELIG: Buing og fyrverkeri var ikke nok til å vippe verdensener Victoria Azarenka av pinnen. Foto: EPA/MARK DADSWELL/NTB scanpix
USTOPPELIG: Buing og fyrverkeri var ikke nok til å vippe verdensener Victoria Azarenka av pinnen. Foto: EPA/MARK DADSWELL/NTB scanpixVis mer

Azarenka forsvarte Australian Open-tittelen i dramatisk kamp

Det ble buet mot verdenseneren underveis i kampen som ble stoppet av fyrverkeri.

En dramatisk Australian Open-finale endte med skuffelse for skadeplagede Li Na og triumf for verdensener og tittelforsvarer Victoria Azarenka.

Etter en spesiell kamp med buing mot Azarenka, avbrudd på grunn av fyrverkeri til ære for Australias nasjonaldag og to smertefulle fall for Li, kunne hviterusseren slippe tårene løs og motta pokalen som bevis på 4-6, 6-4, 6-3-seieren.

Kinesiske Li trengte to medisinske timeouts i løpet av kampen. Etter å ha vunnet det første settet, vrikket hun ankelen i det andre og falt og slo hodet i hardcourten i det tredje og avgjørende settet.

Redd - Det var faktisk ganske heftig der en stund. I to sekunder var alt svart, og jeg kunne ikke se noe. Når doktoren og fysioterapeuten kom, satte jeg meg opp, men det tok tid å komme helt til hektene, sa Li.

30-åringen innrømmet at hun ble skremt av episoden.

- Akkurat da var jeg virkelig redd. Jeg er redd for blod, og jeg kunne høre en ringelyd i ørene mine.

Lettere ble det ikke av fyrverkeriet som stanset kampen i ni minutter på et kritisk tidspunkt.

Stadig verdensener Li mottok gjennom hele kampen støtte fra publikum, men 23-årige Azarenka hevet seg etter nederlaget i første sett, trosset pipingen og vendte til seier.

- Du må komme deg gjennom de tøffe øyeblikkene for å oppnå store ting. Det har vært hardt, men jeg er glad nå, sa hun.

Triumfen betyr at hun beholder førsteplassen på verdensrankingen. Den ville gått til Serena Williams dersom hviterusseren hadde tapt lørdagens finale.

Hun ble samtidig den femte aktive kvinnetennisspilleren som innehar to eller flere Grand Slam-titler. Serena Williams har 15, Venus Williams sju, Maria Sjarapova fire og Svetlana Kuznetsova to.

(NTB)