FINALEKLAR: Hviterussiske Victoria Azarenka.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tim Wimborne
FINALEKLAR: Hviterussiske Victoria Azarenka.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tim WimborneVis mer

Azarenka klar for sin første grandslamfinale

- Jeg har mest lyst til å gråte.

Victoria Azarenka kan overta som verdensener etter at hun sikret finalespill i Australian Open med 6-4, 1-6, 6-3 mot Kim Clijsters. I finalen venter Maria Sjarapova.

Den hviterussiske jenta er tredjeseedet i tennisturneringen i Melbourne. Hun brukte to timer og tolv minutter på å sikre seier mot belgiske Clijsters.

- Det var en stor lettelse da jeg endelig vant (kampen). Jeg kan ikke forstå det. Jeg forstår ikke at det endelig er over. Jeg har mest lyst til å gråte, sa Azarenka etter tresetteren.

Azarenka styrte åpningssettet, men havnet i store problemer i sett to. Hun maktet å reise seg da det hele skulle avgjøres.

- Jeg følte at min hånd veide 200 kilo og min kropp rundt 1000 kilo. Alt ristet, forklarte en utmattet Azarenka. Den hviterussiske jenta har bra statistikk i 2012. Elleve seirer og null tap er fasit hittil.

Russiske Maria Sjarapova vant semifinalen mot tsjekkiske Petra Kvitova 6-2, 3-6, 6-4. Sjarapova servet rufsete i perioder, men sikret seier og finaleplass til tross for hele ti dobbeltfeil. Kvitova hadde 14 bruddmuligheter, men tok bare vare på tre av dem. Sjarapova vant Australian Open i 2008.

(NTB)