B-gjengen med tidenes første tap for Brasil

Hedin nekter å være bekymret.

SCORET ÅTTE: Eivind Tangens åtte fulltreffere mot Brasil var ikke nok. Norge var for svake defensivt. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SCORET ÅTTE: Eivind Tangens åtte fulltreffere mot Brasil var ikke nok. Norge var for svake defensivt. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges VM-oppkjøring i håndball kom ikke på skinner i kveld heller. I stedet ble det pinlige 31-32 hjemme mot Brasil.

Det er første gang Norge har tapt for Brasil i håndball for menn. Selv ikke i fotball har Norge gjort det. I forrige VM ble brasilianerne påført 18-målstap, da riktig nok av et toppet norsk lag.

Robert Hedin valgte å sende de yngste og mest urutinerte spillerne på banen i Skedsmohallen, og han lot dem fortsette selv da det ikke fungerte. Derfor er ikke landslagssjefen spesielt bekymret.

- Jeg synes ikke det er slik at våre nest beste bør slå Brasil. Det er ikke så enkelt. Vi spilte med alle de unge samtidig, og det er stor forskjell fra å spille med noen eldre. Dette var faktisk en bra gjennomkjøring for oss. Det er slik man bygger et lag, sa Hedin til TV 2.

Topper ikke Tirsdag ble Norge avkledd av Sverige og påført sjumålstap i Oslo Spektrum. Etter onsdagens kamp gjenstår bare helgens firenasjonersturnering i Sveits før det blir alvor med VM-sluttspill i Sverige.

Hedin sa til TV 2 at han ikke vil toppe laget i helgens tre kamper heller (Romania fredag, Sveits lørdag, Slovenia søndag). Selv ikke i VM-premieren mot Japan gjør han det. Det skjer først i neste VM-kamp mot Ungarn.

Ung og god 17-årige Eivind Tangen var blant dem som slapp til mot Brasil. Han takket for det med seks scoringer.

- Det var gøy, men jeg slet i forsvar. Det er selvfølgelig kjedelig, og det ødela litt, sa han til TV 2.

B-gjengen med tidenes første tap for Brasil

Espen Lie Hansen scoret åtte ganger.

- Det var et lite plaster på såret for min del, men vi burde jo ha slått Brasil, sa han.

Det var særlig defensivt Norge slet onsdag, men det ble bommet mye framover på banen også.

(NTB)

FAKTA

Norge - Brasil 31-32 (15-17)
Skedsmohallen, 2234 tilskuere.

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik, Magnus Dahl - Lars Erik Bjørnsen, Bjarte Myrhol 5, Håvard Tvedten, Christoffer Rambo 4, Espen Lie Hansen 8, Vegard Samdahl 3, Thomas Skoglund 1, Einar Sand Koren 1, Sondre Paulsen 3, Eivind Tangen 6.

Toppscorer Brasil: Leonardo Tezelli Bortolini 7.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Brasil 1 x 2 min.

Det var siste hjemmekamp før VM i Sverige. Den norske VM-oppkjøringen avsluttes med en turnering i Sveits til helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer