B-gjengen raner gullsmia

Nå prøver en B-gjeng i norsk idrett å rane Olympiatoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE SISTE ti, femten åra har utenlandske idrettssjefer valfartet til en beskjeden, rød mursteinsbygning i skråningen over Sognsvann i Oslo for å søke sannheten bak det norske sportsmirakelet. De er neppe blitt imponert over det lille styrkerommet, de trange kontorene under skråtaket eller den underlige bobrampa utenfor vinduene på vestveggen, men budskapet fra smedene i den norske gullsmia har alltid vært greit å forstå:

 Hent den beste kunnskapen fra flest mulige idretter og jag resultater med sterkest mulig sentral ledelse.

Slik har nasjon etter nasjon blitt inspirert av vår toppidrettstenkning; seinest svenskene som i forrige måned endelig fikk uttelling i vinter-OL.

Men nå synes altså noen av våre egne særforbundssjefer at vi har vunnet nok og kaller sammen til bandemøte i morgen for å rane gullsmia ved Sognsvann.

AT GULLSMEDEN  selv gir dem nøkkelen til hele herligheten, er i seg selv en rar historie. Jarle Aambø er slett ikke typen som søker egen makt og oppmerksomhet. Men toppidrettsjefens tro på at utvalgte særforbundssjefer gir toppidretten bedre arbeidsvilkår enn den administrative ledelsen i Idrettsforbundet, er mer en personlig tilfeldighet enn oppsamlet kunnskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer