B-gjengen som fort kan kuppe landslaget

Ingen av disse gutta vil få bokført A-landskamper etter miniturneringen i Portugal. Men de kan gi Nils Johan Semb viktige svar om framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANTARÉM (Dagbladet): Espen Johnsen (22), Hassan El Fakiri (24) og Espen Søgård (22) kan storspille så mye de vil i firenasjonersturneringen (Norge, Hellas, Portugal, Romania) i kveld og torsdag. Fortsatt vil de stå med null offisielle A-landskamper. Men langt viktigere enn statistikken i kommende årbøker:

De har en ypperlig sjanse til å overbevise Nils Johan Semb om at de bør være med å prege kampene i den EM-gruppa som trekkes i Porto kommende fredag.

AT TURNERINGEN i Portugal ikke har fått offisiell status, forteller mer om våre sør-europeiske fotballvenners stolthet enn om viktigheten for karer som Johnsen, El Fakiri og Søgård. Gjengen som er samlet i Portugal må finne seg i et B-stempel inntil videre. Men omstendighetene rundt de tidligere så klare førstevalgene til Nils Johan Semb har endret seg såpass at mange av ferskingene med all grunn kan betraktes som meget heite kandidater:

  • VM-kvalifiseringen var mislykket.
  • En rekke av de etablerte utenlandsproffene er inne i urovekkende skadesykluser. Ronny Johnsen og Steffen Iversen, naturligvis. Men også Eirik Bakke og Øyvind Leonhardsen. Og uansett om John Carew har jumpers knee i ett eller to eller ingen, eller bare har en konstruert influensa, så spiller han ikke fotball.
  • Og flere nøkkelspillere fra VM-kvalifiseringen er aldersmessig på tampen av karrieren.

NOEN BYTTER VIL komme naturlig. Andre vil tvinge seg på. For B-gjengen handler det uansett om å vise seg fram når sjansen er der. I kveld (Portugal) og torsdag (Romania/Hellas) - og på treningene. I går ettermiddag ble det mumlet om at intensiteten på treningene ikke hadde vært bedre siden Drillo. Det er ikke tilfeldig. Gutta er unge og sultne - og de ser at veien til den første bokstaven i alfabetet ikke er lang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer