B-prøven var også positiv

Vinokourov hevder han er uskyldig.

Alexandre Vinokourovs B-prøve viste akkurat samme resultat som A-prøven. Det er ingen tvil om at kasakhstaneren var dopet.

Det er prøven som ble tatt av ham etter temposeieren på den 13. etappen som nå er analysert. I tillegg avga også kasakhstaneren en positiv prøve etter seieren på den 15. etappen.

Nå er det hevet over enhver tvil at Vinokourov var dopet, selv om han selv står på at han er uskyldig. Så sent som lørdag ga han klart uttrykk for det i et intervju med den franske sportsavisen L’Equipe.

Astana-laget som Vinokourov tilhører, har suspendert ham inntil videre, og mens saken ruller og går, har Vinokourov begynt å angripe det franske laboratoriet som har analysert prøvene. For kasakhstaneren virker det som om han er kommet til den erkjennelsen at angrep er det beste forsvar.

(NTB)

UTESTENGT: Michael Rasmussen og Alexandre Vinokourov veksler noen ord under en etappe tidligere i uka. Nå er de begge ute av årets Tour de France. Foto: JOEL SAGET / AFP / SCANPIX
UTESTENGT: Michael Rasmussen og Alexandre Vinokourov veksler noen ord under en etappe tidligere i uka. Nå er de begge ute av årets Tour de France. Foto: JOEL SAGET / AFP / SCANPIX Vis mer