Ba Beckham ta seg sammen

Et kvarter etter at alle andre var på plass i bussen, fant Sven-Göran Eriksson David Beckham alene i Englands garderobe. Kapteinen var utrøstelig.

LISBOA (Dagbladet): -  Han satt der alene og slet med seg sjøl og tankene. Det er sånn David er - han tar et enormt ansvar. Og derfor sa jeg ikke så mye - jeg sa bare at han måtte komme seg over det.

-  Og at det er nå jeg virkelig trenger ham.

David Beckham fikk lov til å være lei seg og ansvarstung over det brente straffesparket og den franske sjokkseieren på overtid på søndag kveld. Men Svennis begrenset kapteinens depresjon til den ene kvelden. Og derfor fikk David Beckham klar beskjed om å komme seg over det fortest mulig.

Allerede i går morges forlangte Sven-Göran Eriksson at hans kaptein skulle gjenoppstå som den store lederskikkelsen.

-  Jeg fortalte David at han måtte hjelpe meg og det øvrige støtteapparatet om å gjenoppbygge spillerne moralsk og mentalt. På det området er han utrolig viktig.

Hva skulle han si?

Dagen etter den sjokkerende kvelden i forveien var Sven-Göran Eriksson fortsatt i en slags fotballmental sjokktilstand. Han skjønte fortsatt ikke hvordan England kunne tape en kamp de hadde vunnet da tida var ute. Og da spørsmålene til den ansvarshavende ble kjørt i retning «hva sa du til Gerrard som spilte pasningen til Henry forut for Frankrikes straffespark, og hva sa du til Becks etter straffesparket som kunne gitt oss 2- 0?», kom det tørt:

-  Hva skulle jeg si?

Fordi:

-  Hva sier du til Gerrard etter en slik pasning, at han ikke skal spille ballen til keeper? Han så jo ikke Henry - hadde han gjort det så ville han ikke spilt den pasningen. Og til Beckham - skulle jeg sagt at han burde ha skutt i det andre hjørnet? Nei, sånt skjer i fotball, det må man akseptere, og det er tross alt bedre at det skjedde i en åpningskamp enn om det hadde vært en semifinale eller finale.

Felt av skjebnen

Sven-Göran Eriksson lovet i går at et tap maken til det mot Frankrike aldri vil skje igjen så lenge han er engelsk landslagstrener. Han lovet også at England blir å finne i kvartfinalene.

-  Når vi trener i ettermiddag, vil jeg bruke to minutter på Frankrike-kampen. Etter det vil jeg bruke lang tid på det som skal skje framover. For det er mange kamper igjen, og alle som så oss mot Frankrike har fått respekt sjøl om vi tapte.

-  Søndag kveld var skjebnen mot oss, sier Eriksson.

HJELP: Englands landsslagssjef Sven-Göran Eriksson (t.v.) trenger kaptein David Beckham for alt hva han er verd. Etter sjokktapet for Frankrike fikk Beckham beskjed om å ta seg sammen og stå fram som kaptein.