Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ba brassen bremse

John Carew var så sliten at han ikke orket å løpe «hjem» i kampen mot Real Madrid. Istedet ba han Roberto Carlos om å holde igjen bak. Og brassen fulgte oppfordringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEKKESTUA (Dagbladet): Episoden skjedde i slutten av søndagens kamp mellom Valencia og Reald Madrid. Etter et par lange defensive løp fra sin høyre vingposisjon begynte Carew å merke kjøret.

- Det er greit å spille på vingen, men jeg holdt på å stryke med etter det ene løpet bak, ler Carew.

Så da Carew merket at Reals venstreback, Roberto Carlos, var på vei framover på banen igjen, tok han en spansk en.

- Jeg måtte jo følge ham, men orket ikke. Så jeg ropte «hold deg her», og jammen ble han ikke stående igjen, he, he. Han bare gliste.

Carew bobler som vanlig over av humør på landslagssamling, og han innrømmer glatt at han ikke er i toppform midt i oppkjøringsfasen, med to uker igjen til seriestart i «La liga».

- Sliten

- Jeg merker at alle gutta på laget kom tilbake småslitne etter en litt for kort ferie, etter en veldig lang sesong i vår. Jeg er ikke helt i toppform ennå. Matchvekta er inne for min del, og jeg føler meg raskere enn på samme tid i fjor. Men utholdenheten og kampformen er ikke helt på topp, sier Carew, som i alle fall viste seg fram i kampen mot Real Madrid.

Blant annet med et stolpeskudd.

- Jeg føler vi spilte bra, og så langt har vi vært gode i treningskampene.

Han er optimist med tanke på årets sesong. Valencia har mye å hevne etter en noe skuffende femteplass fra i vår.

- Real Madrid blir neppe veldig mye bedre. Markedsverdien deres har gått opp med Beckham på laget, men det er vanskelig å få dem jevnere og bedre på lang sikt enn de var i forrige sesong. Beckham vil sikkert kunne avgjøre enkeltkamper for dem, men som lag er det vanskelig å bli bedre enn de var.

Avviser Sporting

Carew kobles stadig til nye klubber. I går ble det kjent at ledelsen i portugisiske Sporting Lisboa var veldig klare på å sikre seg nordmannen.

- Jeg blir nok i Valencia en stund til, sier Carew, tydelig lei av alle ryktene rundt hans person.

Han frykter ikke at hans posisjon som førstevalg i Valencia-angrepet er svekket. Selv om spanske aviser spekulerer rundt at den nyinnkjøpte brasilianeren Oliveira er tiltenkt Carews rolle i laget.

- Jeg føler jeg har tillit. Hva som står i avisene er en ting. Jeg prater med treneren og vet jo hva som skjer på innsiden av klubben, sier Carew, som heller tror de andre spissrivalene forsvinner ut porten på Mestalla.

- Etter det jeg forstår, blir det bare jeg og Oliveira som er igjen som reelle spisskandidater. Jeg tror klubben selger eller leier ut de 4- 5 andre spissene vi har. Kommer jeg i toppform, skal jeg forsvare en plass på laget.

EN SPANSK EN: John Carew innrømmer at sesongoppkjøringen i Spania gjør at toppformen ikke er 100 prosent inne. I går koste og lekte han seg mest på landslagstrening. - Jeg mangler de siste ti prosentene på toppformen, sier Carew.