MÅLSCORER: - Jeg er en målscorer, sier Papiss Cisse. Her feirer han sitt andre mål for Freiburg mot Borussia Mönchengladbach i desember 2010. Foto: Michael Kienzler, AP/Scanpix
MÅLSCORER: - Jeg er en målscorer, sier Papiss Cisse. Her feirer han sitt andre mål for Freiburg mot Borussia Mönchengladbach i desember 2010. Foto: Michael Kienzler, AP/ScanpixVis mer

Ba får landsmann som spissmakker i Newcastle

- Beste kjøp så langt i januar, mener Fjørtoft.


(Dagbladet): Det har ligget i kortene hele dagen, men først i kveld bekreftet Newcastle at de har sikret seg senegaleseren Papiss Demba Cissé.

Han er egentlig på landslagsoppdrag med Senegal i forkant av Afrikamesterskapet, men fikk tillatelse til å reise til Newcastle for å gjennomgå den medisinske testen og skrive kontrakt med klubben i dag.

26-åringen blir dermed lagkamerat og mulig spissmakker med landslagskollega Demba Ba.

Cissé har erfaring fra fransk fotball, hovedsaklig for Metz, og tysk bundesliga i Freiburg.

Jan Åge Fjørtoft, som følger Bundesliga tett, mener Cissé er et godt kjøp for Newcastle.

- Gratulerer til Newcastle. Cissé er en strålende måljeger. Det beste kjøpet på dette nivået så langt i dette overgangsvinduet, skriver Fjørtoft på Twitter.

Cissé overtar drakt nummer ni, som har stor symbolverdi i Newcastle. Det er målscorerens trøye, men Cissé mener han skal forsvare tildelingen av drakta.

- Jeg er en målscorer, og det er det som gir meg mest glede. Men det er også viktig at jeg hjelper lagkameratene mine og tilfører laget noe. Men først og fremst er styrken min målteften. Jeg er klar over hvor viktig drakt nummer ni er, og da jeg snakket med manageren gjorde han det meget klart hvor viktig denne drakta er. Jeg vil bære den med respekt, og jeg håper å gjøre mitt aller beste i denne trøya, sier Cissé til klubbens nettside.