Ba Fyllingsdalen-spiller om hjelp til å finne «sikre objekter»

2. divisjonsklubb slo kampfiksing-alarm sist torsdag.

WAKE UP CALL: NFFs generalsekretær Kjetil Siem (i midten) betegnet kampfiksingssakene i norsk fotball de siste dagene som en wake up call på pressekonferansen søndag. Nå står 2. divisjonsklubben Fyllingsdalen fram og forteller at også de mottok en mistenkelig henvendelse før helga. 
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
WAKE UP CALL: NFFs generalsekretær Kjetil Siem (i midten) betegnet kampfiksingssakene i norsk fotball de siste dagene som en wake up call på pressekonferansen søndag. Nå står 2. divisjonsklubben Fyllingsdalen fram og forteller at også de mottok en mistenkelig henvendelse før helga. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): En spiller på 2. divisjonslaget Fyllingsdalen ble sist torsdag kontaktet av en mistenkelig person på Facebook.

Hensikten var trolig å rekruttere en medhjelper til fiksing av fotballkamper, skriver BA.

- Det er klare indikasjoner på at han ønsket å få til kampfiksing. Det som ble skrevet, på dårlig engelsk, har vi nå rapportert videre til forbundet. Det er helt naturlig for oss å gjøre, sier Fyllingsdalen-trener Kjetil Knutsen til lokalavisa.

Personen skal ha utgitt seg som makedoner.

Spilleren ønsker å være anonym, men ønsker i likhet med klubben at det blir fokus rundt episoden. Overfor Dagbladet forteller Knutsen at NFF ble informert lørdag.

- Vår spiller tok et bilde av henvendelsen på Facebook, som vi sendte forbundet. Vedkommende presenterte seg som en som har fikset mange kamper. Men det hadde gått litt dårlig med butikken hans, og han var interessert i å finne sikre objekter. I den forbindelse ønsket han at vår spiller skulle hjelpe ham med det.

- Var Fyllingsdalen nevnt?

- Det står egentlig ikke noe om Fyllingsdalen, men mellom linjene oppfattet jeg det som en første kontakt for å se om dialogen kunne føres videre. Det var en veldig suspekt henvendelse, sier han.

Knutsen sier han aldri har opplevd noe lignende i sin trenerkarriere, men episoden gjør at han ser på det som overveiende sannsynlig at problemet med kampfiksing er langt mer utbredt i Norge enn mange har trodd.

- Jeg blir veldig overrasket hvis spilleren vår er den første som får en slik henvendelse. Det er nok mye mer utbredt enn vi aner, jeg er redd for det. De fleste er opptatt av at ting skal være ordentlig og fair, men selvfølgelig kan man treffe på noen råtne egg i kurven, sier han.