HUSEKLEPPS STORE DAG: Erik Huseklepp blir gratulert av Bjørn Helge Riise og Morten Gamst Pedersen etter 2-1 målet mot Frankrike. Lillebror Riise mener tida er overmoden for at Brann-spissen kommer seg utenlands. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HUSEKLEPPS STORE DAG: Erik Huseklepp blir gratulert av Bjørn Helge Riise og Morten Gamst Pedersen etter 2-1 målet mot Frankrike. Lillebror Riise mener tida er overmoden for at Brann-spissen kommer seg utenlands. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Ba Huseklepp være klovn og villmann mot Mexes

Riise ga innsidetips i pausen. - Burde ikke vært i Bergen, mener lillebror Bjørn Helge.

||| Norge - Frankrike 2-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Da Mohammed Abdellaoue ble tatt av banen til pause, gikk John Arne Riise bort til Erik Huseklepp med en oppfordring:

Vær villmann mot Philippe Mexes (Riises lagkompis i Roma, journ.anm).

- Mexes hadde fortalt meg at han fryktet Carew. Der Carew er et oppspillspunkt som binder opp to, tre mann, er Huseklepp en villmann. Jeg ba ham løpe rundt som en klovn og urokråke, for det liker ikke Mexes. Når Huseklepp er i den formen, er det ikke mange som stopper ham, sier Riise til Dagbladet.

FRYKTET CAREW: Men Philippe Mexes måtte i stedet forholde seg til en spiss som alltid var på løp og i bevegelse. Her i duell med Bjørn Helge Riise. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FRYKTET CAREW: Men Philippe Mexes måtte i stedet forholde seg til en spiss som alltid var på løp og i bevegelse. Her i duell med Bjørn Helge Riise. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Han mener det bare er et tidsspørsmål før Huseklepp forsvinner til en større liga med prestasjoner som mot Frankrike.

- Han er god nok. Landslaget er det store utstillingsvinduet, og han tok vare på sjansen sin i dag. Nå må han bare bli enda mer stabil i Tippeligaen. Da reiser han kjapt, spår Riise, som synes Brann-angriperen er best når han får ligge inne som midtspiss.

- Han er best som spiss. Som kant blir det for mye defensiv løping på ham.

- Blir ikke lenge i Bergen
Lillebror Bjørn Helge slo den målgivende pasningen til 2-1-målet da Huseklepp smatt mellom de franske stopperne, rundet keeper og trillet ballen i mål. Men han syntes det første var vel så imponerende:

- Det er meget bra gjort av Huseklepp å komme foran oppasseren sin på frisparket fra Gamst. Ved det andre målet hadde jeg et håp om at de skulle surre det til for seg, og det gjorde de. Heldigvis luktet Huseklepp det, sier han.

1-1: Huseklepp var både dyktig og heldig da han satte inn utlikningen. 
Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX
1-1: Huseklepp var både dyktig og heldig da han satte inn utlikningen. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX Vis mer

Brann-spissen er i utgangspunktet bare et tredjevalg som spiss, men kampen mot Frankrike viste at både han og Moa er i stand til å fylle rollen når John Carew er indisponibel. Det gjør at Bjørn Helge Riise ser fram mot den forestående EM-kvaliken med stor optimisme.

- Huseklepp er over tippeligastandard. Han skal nok ikke bli i Bergen lenge til. Etter min mening burde han ikke vært i Bergen i det hele tatt.

Moa: - Fikk vist hva han kan
Moa gjorde også sakene sine bra den omgangen han spilte, før han forlot banen etter 1. omgang. VIF-spissen har slitt med en belastningsskade under foten i noen uker, og det var planlagt på forhånd at han maks skulle spille 60 minutter.

Fra benken så han erstatteren snu 0-1 til 2-1 med to flotte scoringer.

- Det var bra for både Erik og laget. Det er sånn det skal være, jeg har ikke fast plass, smiler han på spørsmål om han frykter for plassen sin etter Huseklepps oppvisning.

2-1: Huseklepp gjorde alt riktig da han ble spilt gjennom av Bjørn Helge Riise. 
Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX
2-1: Huseklepp gjorde alt riktig da han ble spilt gjennom av Bjørn Helge Riise. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX Vis mer

- Hvordan vurderer du målene til Huseklepp?

- Veldig bra. Han var ikke så mye involvert i 1. omgang, men etter pause fikk han vist hva han er god for, sier Moa.