Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ba ikke om å bli solgt

David Beckham benekter at han ba agentene sine om hjelp for å komme vekk fra Manchester United og Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en pressekonferanse i Tokyo torsdag avviste fotballstjernen ryktene om at han ba agenten sin om å finne en ny klubb etter en episode i Manchester Uniteds garderobe i februar:

Manager Alex Ferguson sparket en sko, og traff ansiktet til David Beckham. Det hele endte med at Beckham måtte sy noen sting like over øyet.

- Jeg ba aldri noen om å finne en ny klubb til meg. Jeg bestemte meg etter at United hadde bestemt seg i forbindelse med det økonomiske. For meg var det en god avgjørelse, sa Beckham på pressekonferansen.

Flere årsaker

Britisk presse har i forbindelse med overgangen til David Beckham fremstilt ham som et offer i Uniteds forsøk på å tjene penger på sin mest verdifulle spiller.

Da klubben tidligere denne måneden offentliggjorde at de hadde inngått en avtale med Barcelonas kommende president, ble de også anklaget for å ha dolket Beckham i ryggen.

- Normalt, når en spiller har to år igjen av kontrakten, enten forlenger vi avtalen eller aksepterer at det beste er å la ham fortsette et annet sted. På den måten tjener også vi penger på salget, sier Manchester Uniteds administrerende direktør Peter Kenyon.

- I Davids tilfelle ble vi ikke møtt med umiddelbar positiv respons da vi henvendte oss til hans rådgivere for å diskutere forlengning av avtalen, sier han.

Ifølge Kenyon var det David Beckhams nøling kombinert med interessen fra spanske og italienske klubber som førte til avgjørelsen om å selge ham.

Hvilket nummer?

Hovedpersonen innrømmet på torsdagens pressekonferanse at han ikke var helt fornøyd med hvordan overgangen ble behandlet.

- Selvfølgelig hadde jeg vært gladere dersom overgangen var blitt gjort annerledes. Men jeg ønsker ikke å snakke om den siden av saken. Nå er jeg Real Madrid-spiller, og jeg ser fram til det, sa han, og benyttet samtidig anledningen til å beklage seg overfor sine nye lagkamerater.

- Jeg vil unnskylde meg overfor spillerne. Det var ikke mitt ønske å ta så mye oppmerksomhet bare noen dager før de skal spille avgjørende kamp om ligatittelen. Jeg ønsker dem lykke til.

David Beckham avslørte også at han ikke bryr seg om at han ikke får bære drakt nummer 7 - favorittallet hans. Det er Raul som har dette nummeret i Real Madrid i dag.

- Jeg har hørt historiene om at jeg villa nummer 7-drakten. Jeg ville aldri tenkt på å ta den fra Raul fordi jeg synes han er kongen av Real Madrid, sa Beckham.

- Jeg har ikke diskutert draktnummer med Real. Jeg har ikke engang sagt at jeg vil ha nummer 7. Uansett hvilket nummer de gir meg er jeg glad.

(NTB-AFP)