Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

BA-kommentator etter Branns opprykk: - Like mye lettelse som glede

Først et bekmørkt halvår. Nå opprykksjubel.

JUBEL: Brann er tilbake i Tippeligaen, et snaut år etter nedrykket. Det markerer bergensavisene slik. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Brann er tilbake i Tippeligaen, et snaut år etter nedrykket. Det markerer bergensavisene slik. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For 330 dager siden ble det erklært krise i Bergen. Brann rykket ned til førstedivisjon for første gang siden 1985.

Men det stoppet ikke der. Daglig leder Roald Bruun-Hanssen trakk seg som daglig leder i desember. Og i mars, da det skulle velges ny styreleder, trakk Kjell Tennfjord seg kort tid etter å ha blitt utnevnt.

Nedturen fortsatte sportslig fram til mai, og trener Rikard Norling ble avskjediget. Så ble Lars Arne Nilsen ansatt som klubbens hovedtrener, og derfra har pila bare pekt oppover.

Etter en sesongstart der det så bekmørkt ut, har Brann nå sikret opprykket tilbake til Tippeligaen, to runder før slutt.

- Ekstremt viktig Men sportsjournalist og kommentator i Bergensavisen, Tormod Bergersen, sier Bergen by opptrer behersket etter at opprykket ble sikret i går.

- Stemningen er veldig forsiktig stigende. Det var god stemning på stadion i går, men det var ingen flagging i gatene eller noe slikt. Det er nok et litt mer behersket Bergen vi ser nå enn hva folk utenfra trodde det skulle være. Når det er sagt, er det et stort øyeblikk for mange, sier Bergersen til Dagbladet.

I bunn og grunn var det et Brann-lag som var et sted de ikke skulle være, og klarte å komme seg tilbake til Tippeligaen.

- Midt i sesongen så det ut som dette skulle være umulig. Det var ekstremt viktig for hele klubbens framtid å komme tilbake, og det var nok like mye lettelse som glede, sier Bergersen.

- So long! «330 dager i hengemyren: Endelig tilbake!» har Bergensavisen som helsides førsteoppslag torsdag. De har laget en tidslinje over hendelsene siden den skjebnesvangre dagen for et snaut år siden.

«Farvel, Follo og Strømmen. So long, Levanger. Vi snakkes, Bærum og Bryne. Brann er igjen et elitelag», skriver Bergens Tidende.

- Det første havlåret etter nedrykket var veldig turbulent. Så fikk Norling sparken 27. mai. Siden da har ting begynt å roe seg. Ny trener og sportssjef på plass, de fikk ansatt en daglig leder på permanent basis og har jobbet med en ny kultur. Og skapt et lag som i alle fall er et vinnerlag i Obosligaen, sier Bergersen.

Han mener at ansettelsen av Lars Arne Nilsen var et av de gode valgene som er gjort i Brann.

- Han har kommet inn med klare beskjeder og gjort ting enkelt og inspirert spillerne. Han har vært en veldig, veldig bra mann å få inn. Så har spillerne tatt ansvar selv og tatt en samling i bånn. Det viktigste enkeltøyeblikket i sesongen var da de lå under 0-2 for Åsane på bortebane, og klarte å snu til 3-2. I den pausen skjedde det noe med spillerne, sier Bergens-kommentatoren til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!