REAGERTE SPONTANT: Wayne Rooney brukte ikke mange sekunder på å kommentere Mancinis gestikulering. For åtte dager siden fikk Rooney delvis skylda av Mancini for å snakke på Citys Vincent Kompany rødt kort. Foto: Martin Rickett, PA/Scanpix
REAGERTE SPONTANT: Wayne Rooney brukte ikke mange sekunder på å kommentere Mancinis gestikulering. For åtte dager siden fikk Rooney delvis skylda av Mancini for å snakke på Citys Vincent Kompany rødt kort. Foto: Martin Rickett, PA/ScanpixVis mer

- Ba Mancini om rødt kort?

Rooney reagerte i løpet av sekunder på Twitter.

(Dagbladet): Wigan - Manchester City 0-1.

City-manager Roberto Mancini ga Wayne Rooney delvis skylda for det heftig omdiskuterte røde kortet til Vincent Kompany i Manchester-derbyet forrige søndag.

Da Wigan-spiller Maynor Figueroa serverte årets tydeligste viljehands et par minutter før slutt mot Wigan, var Mancini selv tydelig i gestikuleringen på sidelinja. Han ville ha Figueroa utvist.

Det gikk ikke et minutt engang før Wayne Rooney reagerte på Twitter:

«Was manchini asking for red card????» skrev @WayneRooney.

Mancini var klok nok til ikke å kommentere saken videre da han ble spurt om avgjørelsen i TV-intervjuet sendt på TV 2 like etter kampen.

- Jeg vil ikke snakke om det, smilte italieneren.

Han ville heller snakke om at City endelig vant borte etter fire kamper uten seier på fremmed gress.

- Vi vant borte igjen etter tre eller fire kamper. Det var viktig. Det var vanskelig, fordi Wigan spiller veldig bra hjemme for tida. Vi har noen problemer på grunn av skader og spillere som er i Afrikamesterskapet. Derfor var det viktig å vinne denne kampen selv om vi ikke spiller veldig bra, sier Mancini.

City med kontroll Kveldens kamp ble aldri noen grøsser, selv om Wigan klarte å stresse City litt mot slutten.

STUSSET I MÅL: Edin Dzeko (nummer fem fra venstre) styrer inn kampens eneste mål for Manchester City. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
STUSSET I MÅL: Edin Dzeko (nummer fem fra venstre) styrer inn kampens eneste mål for Manchester City. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Wigan startet kampen friskt og lagde kaos inne i feltet til City etter et par spilte minutter. Det endte i et skudd via et forsvarsbein til corner.

Citys første sjanse kom da Edin Dzeko nikket like utenfor like etter.

Og det var også sånn ledermålet ble scoret. David Silva la et presist frispark på hodet til Dzeko, og bosnieren styrte ballen enkelt i lengste hjørne.

Det sto ikke på viljen hos Wigan, som stadig yppet seg mot den antatte overmakten. Men serielederne så hele tida ut til å ha kontroll - og et ekstra gir eller to i bakhånd om det ble nødvendig.

Riktignok kunne James McCarthy utliknet, men en fantastisk beinparade fra Joe Hart avverget den ene store sjansen Wigan fikk.

God Al Habsi City hadde allerede hatt et par store muligheter. Først en dobbeltsjanse ved Dzeko og Silva - bare stanset av en super dobbeltredning fra Ali Al Habsi i Wigan-målet.

Og ved en annen anledning danset Sergio Agüero seg gjennom hele Wigan-forsvaret. Hadde ikke Dzeko stått i veien og tuppet ballen inn til Al Habsi, kunne det fort stått 2-0.

Tre poeng til City betyr at Mancinis mannskap fortsatt har tre poengs margin på toppen av PL-tabellen.